Ured sa mačkama pruža opuštenu radnu atmosferu bez stresa

Ured sa mačkama pruža opuštenu radnu atmosferu bez stresa

U prenapučenom mjestu poput Tokya, gdje je držanje kućnog ljubimca luksuz i gdje većina stanova ima striktnu zabranu držanja kućnih ljubimaca, kako provesti vrijeme sa njihovom omiljenom životinjom pravi je problem ljubitelja mačaka. Tokyo je zato poznat po velikom broju mačjih kavana gdje možete ispijati svoj napitak sa mačkom u krilu.

Međutim tako provedeno vrijeme je vrlo ograničeno i nije ni blizu doživljaju držanja životinje u vlastitom domu. Upravo zato se jedna Japanska tvrtka dosjetila kako da svojim zaposlenicima pruži više interakcije s mačkama: nastanit će urede mačkama! Uredima tvrtke Ferray koja se bavi Internet tehnologijama slobodno tumara 9 udomljenih umiljatih mačaka i zaposlenici priznaju da već osjećaju nižu razinu stresa zbog njihovog prisustva.

Naravno, mačke koje se slobodno šeću prostorom donose i određene probleme, poput šetanja preko tipkovnica, paranja dokumenata, žvakanja mrežnih kabela ili spavanja na stolovima za sastanke. Unatoč tome zaposlenici ih i dalje vole, druže se i razgovaraju o njima i ostavljaju njihove slike na Twitteru. Nemoguće je uzrujati se ako je umiljata mačka u blizini.

Uz 9 mačaka u tvrtci, svi zaposlenici se potiču da u ured donesu i vlastite ljubimce. U slučaju da ih nemaju, tvrtka im nudi 5000 yena (oko 280 kuna) mjesečno kao “mačji bonus” u slučaju da su voljni udomiti mačku.

Tvrtka priznaje da je ljubav prema životinjama jedna od bitnijih stvari kada pregovaraju o zaposlenju sa  potencijalnim kandidatima – iz očiglednih razloga.

macke.hr
Autor: macke.hr

macke.hr su centralno mjesto za sve vlasnike mačaka ili one koji žele znati više. Novosti, informacije, pomoć i zanimljivosti - sve na jednom mjestu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *