Upoznajte “Jaje”, pametnu igračku za vašu mačku

Upoznajte “Jaje”, pametnu igračku za vašu mačku

Očigledno robotizacija uzima maha i ne samo da ulazi u naše živote, već i u živote naših ljubimaca.

U tijeku je uspješna Kickstarter kampanja kojom autor želi financirati proizvodnju “Jaja”, tj. aktivne igračke koja će dugo vremena zadržati interes vaše mačke. I sami znate koliko brzno splasne interes za klasičnim igračkama koje su dostupne u trgovinama opreme za kućne ljubimce i autor ovim proizvodom nastoji riješiti taj problem.

Jaje sadrži mali elektromotor, zvučnik, procesor i bateriju koju možete puniti putem ugrađenog USB priključka. Sama konstrukcija mu omogućava da se samostalno kotrlja, reagira na prepreke, pa i na dodir mačke puštanjem zvuka i naglim kretanjem. Na taj način Jaje bi trebalo zadržati interes vaše životinje.

Jaje je moguće programirati preko USB veze za različite načine reagiranja i kretanja. Sudjelovanjem u Kickstarter kampanji Jaje može biti vaše za 41 USD (sa uključenom poštarinom) već sredinom 2014. godine.

Jaje je posebno zanimljivo vlasnicima mačaka koje se premalo kreću ili imaju problem sa težinom. Nadamo se da će konstrukcija biti čvrsta jer naše su mačke vrlo dovitljive kada igračku treba demolirati. :)

Promotivni video nažalost nije posebno inspirativan.

Riba
Autor: Riba

Mačkolog laik sa 30+ godina iskustva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *