Mače ostavljeno u kutiji s porukom od koje ćete se naježiti

Mače ostavljeno u kutiji s porukom od koje ćete se naježiti

Male mačke su posebno neodoljive. Kada vas pogledaju onim plavim, dječjim očima i pri tome naprave dva koraka i zateturaju jer još ne znaju ni dobro hodati, nema tog čovjeka koji bi im mogao odoljeti. Sljedeća priča govori o jednom takvom mačetu, ali i o tome kako i prema takvim neodoljivim stvorenjima život može biti okrutan.

Jedna Amerikanka iz Washingtona šetala je svog psa i bila bi prošla pored jedne kutije da je pas nije povukao prema njoj i počeo bjesomučno njuškati. Žena je tada otvorila kutiju i imala što i vidjeti – maleno mače koje ju je gledalo predivnim plavim nevinim okicama. Uz mače bila je poruka od koje smo se svi naježili: ‘Dečko moje mame je zao prema meni. Očajno trebam novi dom.‘ Poruka je bila napisana nesigurnim dječjim rukopisom.

Poruka

Žena koja je pronašla mače i poruku odmah je sve odnijela u obližnje sklonište za napuštene životinje. Ondje su utvrdili da je mače malo neuhranjeno, ali osim toga dobrog  zdravlja. Dakako, cijelu su priču dali na društvene mreže i u medije pa je cijeli slučaj odmah dobio veliki publicitet.

Trenutno je ovo mače u udomiteljskoj obitelji u kojoj je još nekoliko mačića koji su otprilike iste starosti i dobro se prilagodilo i pravilno se razvija.

No, za sada se ne zna tko je ostavio mače s ovom porukom, ali je po rukopisu kojim je poruka napisana svima jasno da se radi o djetetu. Stoga mnogi izražavaju bojazan u kakvim uvjetima to dijete živi i je li možda i samo ugroženo budući da je netko bio zao prema tako malom i nejakom stvorenju kao što je jedno mače. Stvorila se i ideja da se na mjestu gdje je mače pronađeno ostavi nova kutija s porukom da je mače dobro kako bi eventualno to dijete koje ga je ondje ostavilo mirnije spavalo, a možda i kako bi se ušlo u trag djetetu i obitelji. Za sada je jedina utjeha da se barem mače spasilo.

Doista priča s gorko – slatkim okusom u ustima, zar ne?

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *