Protrljajte mački nos i dobit ćete poklon

Protrljajte mački nos i dobit ćete poklon

Oni koji su posjetili Tokyo, japansku prijestolnicu, a službeno i grad s najviše stanovnika na svijetu, kažu kako nikada ne znaš na što ćeš neobično nabasati dok šećeš njegovim ulicama. Sljedeća priča to zasigurno i potvrđuje.

Naime, na jednoj od stanica podzemne tokijske željeznice postavljena je skulptura goleme crne mačke. Ono što svi zainteresirani mogu napraviti s tom mačkom je sljedeće – trebaju joj protrljati nos, a u znak zahvale mačka će im dati poklon koji će joj izaći kroz – usta. Doista neobično i zanimljivo, zar ne?

Crna mačka daje poklone

Crna mačka daje poklone

Crna mačka daje poklone

Crna mačka daje poklone

Mačka je dugačka čak šest metara, a visoka dva metra. Vjerna je kopija prave crne mačke kakvu svakodnevno možemo sresti na svojim ulicama. Ima širom otvorene oči i dobro naćuljene uši. Usta drži zatvorena dok joj netko ne počeška slatku veliku i sjajnu njuškicu. Tada otvori usta iz kojih joj na jeziku izađe poklon – razne figurice, naljepnice, metlice, lepeze, karte, igračke autići, novčanici, kupaći kostimi, ruževi za usne, kemijske olovke, cigarete, razni alat, odjevni predmeti, čak i konzervirana tuna i da ne nabrajamo dalje, dovoljno je reći da ova ogromna crna mačka u svojoj utrobi ima čak 72 različita poklona, a što će tko dobiti ovisi jednostavno o nasumičnom odabiru stroja koji ovaj sustav pokreće!

Ogromna crna mačka je reklama za japansku kompaniju koja se bavi dostavom, zapravo je najveća japanska tvrtka u toj branši, a za logo ima upravo – crnu mačku. Na Shinjuku stanici podzemne željeznice nalazi se svakog dana od 11 ujutro do 7 navečer do 4. listopada ove godine, a potom ide na turneju po mnogim drugim japanskim gradovima. Mnogi kažu da je ona poput Djeda Božićnjaka u ovo, mogli bismo ga tako nazvati, predblagdansko vrijeme, budući da dijeli raskošne poklone. Interes za poklone koje dijeli ova jedinstvena crna mačka na svijetu tolik je da se čak stvaraju i redovi u kojima ljudi čekaju kako bi joj protrljali nos i vidjeli što će im sreća donijeti ovoga puta.

Pogledajte video o popularnoj crnoj mački:

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *