Osnivač Oraclea ima otok pun mačaka

Osnivač Oraclea ima otok pun mačaka

Čuli ste za Oracle? Radi se o drugoj najvećoj softverskoj kompaniji na svijetu čije je sjedište u Kaliforniji. Jedan od osnivača ove kompanije je Larry Ellison, nedavno stavljen na Forbesovoj listi kao treći najbogatiji Amerikanac i ujedno peti najbogatiji čovjek na cijeloj Zemlji s bogatstvom procijenjenim na oko 54.3 milijarde dolara. Kada ovo pročitamo, ne treba nas čuditi da si je čovjek kupio otok. Ali kada vam kažemo da je na tom otoku preko 400 mačaka, cijela priča poprima sasvim druge dimenzije, zar ne?

Otok se zove Lana’i i šesti je havajski otok po veličini. Larry Ellison posjeduje 97 posto površine otoka pa tako jedino što ondje nije u njegovom vlasništvu je škola, uzletište za zrakoplove i nekoliko manjih polja. Sve ostalo je njegovo, uključujući i nekoliko stotina mačaka.

Otok mačaka

Posebno je zanimljivo da za ovu Larryjevu sklonost mačkama nitko nije znao do nedavno, a i sada, kada se sve saznalo, on ne želi pričati o svom otoku s mačkama. Čini se da je japanski otok s mačkama dobio ozbiljnu konkurenciju!

Prema točnim podacima, na otoku je 425 mačaka, sve su dio otočnog skloništa za napuštene životinje koje je Larry također otkupio. Sklonište se prostire na velikom zemljištu po kojem mačke mogu slobodno hodati. Sklonište je osnovano 2008. godine, prije nego je Larry kupio otok.

Otok mačaka

Nakon ovog saznanja možda bi netko pomislio kako se radi o bogataškom hiru, međutim od prije je poznato da jedan od najbogatijih ljudi na svijetu obožava mačke. Njegov biograf to je spomenuo i u knjizi iz 1997. o Larryju koju je napisao, a koja se zove “The Difference Between God and Larry Ellison – God Doesn’t Think He’s Larry Ellison” (‘Razlika između Boga i Larryja Ellisona – Bog ne misli da je Larry Ellison’). Primjerice, Adda Quinn, Larryjeva prva supruga ispričala je da je, kada im je umro mačak Yitzhak, Larry uzeo dva tjedna dopusta s posla jer od tuge nije mogao funkcionirati. Također, kada im je umrla mačka Clio, Larry je bio odsutan poslom, ali kada se vratio ekshumirao je mačku kako bi je pokopao pod njezinim omiljenim drvetom.

Nevena
Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *