Hiroshima cat’s street view – šetnja ulicama mačjim očima

Hiroshima cat’s street view – šetnja ulicama mačjim očima

Počevši od 1. rujna 2015. godine postoji prvi street view koji svim zainetersiranim posjetiteljima pokazuje ulice jednog japanskog grada iz mačje perspektive, tj. gledane očima mačaka. Radi se o gradu po imenu Onomichi koji se nalazi u prefekturi Hiroshima.

Ovaj prvi mačji street view dio je programa turističke ponude pod naslovom ‘Kanpai! Hiroshima – Look! – Eat! – Drink!‘. Ovaj jedinstveni projekt temelji sa na tome da se sve ulice grada, pa čak i one najmanje, mogu vidjeti iz mačje perspektive, onako kako ih svaka mačka vidi svakog dana.

Želite li i vi zaviriti u ovaj prvi mačji street view, možete to učiniti ovdje.

Trebate znati da je usluga za sada dostupna jedino na japanskom jeziku i pismu pa zapravo objašnjenja nećete mnogo razumjeti, međutim sasvim je izvjesno da ćete uživati u lijepim pogledima na pitoreskne japanske ulice i to iz mačje perspektive.

Mačji steet wiew

No, mačja perspektiva nije sve što ova usluga nudi. Na street viewu su označene sve mačke koje se nađu na ulicama i kada se klikne na njih, može se pročitati informacija o njima (nažalost, i ovo ćete razumjeti jedino ako vladate japanskim jezikom). Uz ovo, kursor na stranici je u obliku neodoljive mačje šapice.

Inače, Onomichi je grad poznat po mačkama. Postoji tzv. mačja staza na kojoj se mačke rado nalaze i druže te je i ona vidljiva na ovom street viewu, kao i pogled u umjetnički muzej Maneki-neko u kojem su izložene posebne mačje figurice koje se često mogu pronaći po japanskim trgovinama i restoranima, a služe za prizivanje sreće. Ovaj je grad u prošlosti bio važna ribarska luka pa se pretpostavlja da je upravo zbog toga postao omiljeno mjesto za mačke.

Kako bilo, uvjereni smo da će ovo privući brojne ljubitelje mačaka u ovaj grad i regiju te je svakako odličan turistički potez. Što vi mislite o ideji?

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *