Zbog 35 mačaka se razvela

Zbog 35 mačaka se razvela

Već smo pričali o ženi koja se udala za svoje mačke, a danas vam donosimo još jednu neobičnu priču koja dokazuje da su mačke apsolutne vladarice naših života. Naime, zbog svojih 35 mačaka jedna se Britanka razvela od svog muža, jednostavno ga je ostavila!

Kelly Cruse ima 33 godine i živi u Plymothu u Devonu te ju nimalo ne brine to što je svi nazivaju “ludom ženom opsjednutom mačkama”. Štoviše, sama za sebe kaže kako je luda žena opsjednuta mačkama, ali naravno u pozitivnom smislu.

Kelly godišnje na veterinarske troškove, hranu i osiguranje svojih mačaka potroši oko 15,000 funti. Sve ovo dojadilo je njezinom suprugu koji joj je jedan dan rekao: “Biraj, ili ja, ili te mačke!” Naravno, Kelly je izabrala mačke!

O svemu kaže: “Ionako nisam bila zadovoljna svojim brakom. Kada mi je dao ultimatum, rekla sam mu da ode jer ne odgovaram pozitivno na takve stvari. Djeca ga redovito viđaju, ali smo svi zajedno mnogo sretniji nego što smo bili dok je on bio tu.”

Kelly uz 35 mačaka ima i dvoje djece, stare 11 i 7 godina, ali i pet čivava te jednog dobermana. Inače je dobitnica nagrada za svoje mačke jer se bavi uzgojem vrste mačke poznate pod nazivom snowshoe. Radi se o relativnoj mladoj vrsti mačaka koja je nastala šezdesetih godina prošlog stoljeća križanjem sijamske i kratkodlake američke mačke.

No, budući da ima tako mnogo mačaka na jednom mjestu, morala je adaptirati kuću kako bi bila bolja za mačke, ali i spriječila širenje bolesti. Mačke imaju pristup u određene dijelove kuće u kojima su zidovi prekriveni plastikom, a također i mužjaci i ženke ne žive zajedno kako se ne bi nekontrolirano parili.

Zanimljivo je da je Kelly započela držati mačke jer joj je to predložio liječnik budući je bila alergična na životinje. Kaže kako se nije smjela približiti nijednoj jer bi se odmah stvorila alergijska reakcija. Nakon toga joj se stanje popravilo te se poboljšao imunološki sistem, a alergije prošle. Sada u šali kaže kako dobije alergiju ako nije blizu mačaka.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *