Kampanja “Kuc, kuc, mačke” spašava živote

Kampanja “Kuc, kuc, mačke” spašava živote

U mnogim dijelovima svijeta u ovo doba godine temperature se spuštaju daleko ispod nule. Naravno, među živim bićima koja su najviše pogođena ovako niskim temperaturama su i mačke lutalice, a problem je tim veći kada znamo koliko mačke vole toplinu. Iz tog razloga jedan se japanski proizvođač automobila odlučio pokrenuti kampanju za spas života mačaka lutalica.

Naime, vjerojatno ste i sami ponekad doživjeli da vam se za hladnih dana mačka zavukla pod haubu iz razloga što se automobil zagrije, a toplina uvijek privlači ove životinje. Međutim, ponekad se zavuku u najskrivenije dijelove automobila i kada ga ponovno pokrenemo, sve može biti kobno za životinje.

Japanski proizvođač automobila Nissan krenuo je s kampanjom ‘Knock, knock, cats!’ (kuc, kuc, mačke) u kojoj poručuje: ‘Postoje životi koji se mogu spasiti uz samo malo više obzira.’ U kampanji pozivaju sve vozače da prije nego pokrenu svoje vozilo pokucaju po haubi i provjere ima li mačaka ispod nje te ih izvade prije nego krenu na put.

Knock knock cats

Kampanja je najviše usmjerena na najveći japanski i ujedno svjetski grad Tokyo u kojem prema nekim procjenama ima oko 60.000 mačaka lutalica.

Ono što je zanimljivo jest činjenica da je prije nekoliko godina Japanska federacija automobila lansirala sličnu kampanju u kojoj se vlasnike vozila pozivalo da provjere spava li mačka pod haubom, međutim sve to nije dalo posebne rezultate jer ljudi jednostavno nisu saživjeli s porukama koje su se odašiljale. Sada se Nissan nada da će slična kampanja ipak naići na mnogo bolji prijem kod Japanaca. Iz tog razloga dijele naljepnice koje se mogu nalijepiti na vozilo i tako potaknuti i druge vozače da jednostavno pokucaju po haubi prije nego pokrenu automobil, a također potiču da se priče i fotografije o kampanji dijele na društvenim mrežama.

Službena stranica kampanje je http://www2.nissan.co.jp/SOCIAL/CAMP/NEKOBANBAN/

Iako nismo u Japanu, ne zaboravite ni vi kucnuti po haubi prije nego pokrenete svoj automobil, možda ćete spasiti jedan mačji život!

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *