Kako uspješno fotografirati vašu mačku?

Kako uspješno fotografirati vašu mačku?

Fotografiranje mačke – koliko teško to može biti? Ako ste pokušali fotografirati vašu mačku (a tko nije?) dobro znate da se ne radi o jednostavnom poslu. Životinje ne vole mirno stajati, pogotovo kada je u njih usmjeren foto aparat koji njima izgleda prijeteće. Stranica Picturecorrect posvećena fotografiji donosi nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vaši foto uradci budu savršeni. I samo smo iskusili frustraciju pokušavajući fotografirati naše ljubimce, tako da je njihove savjete vrijedno podijeliti.

Mačak Anselmo ne gleda u objektiv

Ne znamo kako je kod vas, ali 90% našeg “obiteljskog” albuma izgleda ovako

Za razliku od pasa koji izbjegavaju gledati u objektiv zato je kontakt oči u oči smatraju izazivanjem konflikta, mačke ne gledaju u objektiv jednostavno zato je bi mi željeli da gledaju.

Dok psi u ovakvim situacijama reagiraju na zvuk, mačke su vizuzalni tipovi. Nabavite veliko šaremo pero i u trenutku kada ste spremni fotografirati mašite s njim pored objektiva. Ovo će privući pažnju vaše mačke ali imajte na umu da ćete morati reagirati vrlo brzo: već nakon par sekundi mačka će skrenuti pogled drugdje.

Fotografija mačaka

Ovako to rade znalci! Foto: Branko Čović

Autor navodi da je zbog ovoga fotografiranje kučnih ljubimaca izvrstan način da uvježbate brzu reakciju pri baratanju foto aparatom što će vam koristiti i u brojnim drugim situacijama.

Autor: macke.hr

macke.hr su centralno mjesto za sve vlasnike mačaka ili one koji žele znati više. Novosti, informacije, pomoć i zanimljivosti - sve na jednom mjestu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *