Kako vratiti turiste u Bruxelles? Mačjim videom, naravno!

Kako vratiti turiste u Bruxelles? Mačjim videom, naravno!

Iako vam želimo predstaviti samo dobre i lijepe stvari o mačkama, nažalost, okrutna stvarnost morala je barem na trenutak ući i na našu stranicu. Dakle, ne možemo, a da se i mi ne dotaknemo napada u Parizu koji su se dogodili nedavno, a kojoj su poput lančane reakcije imale niz drugih nemilih događaja.

Jedan od tih događaja je i opsadno stanje u belgijskoj prijestolnici Bruxellesu. Vojska na ulicama, puste ulice, traganje za teroristima. Dakako, sve je to utjecalo na to da se drastično smanji broj turista koji dolaze u ovaj velegrad. Svi gradski hoteli, ali i ostale turističke smještajne jedinice bilježe enorman pad i otkazivanja. Kako bi se cijela ova dramatičnost malo smanjila, turistički djelatnici Bruxellesa dosjetili su što učiniti. Napravili su video s – mačkama!

Da pojasnimo. Kada se opsadno stanje u Bruxellesu dogodilo, vlasti su zamolile svoje građane da na društvenim mrežama ne objavljuju informacije o akcijama policije i vojske u hvatanju terorista kojima su eventualno svjedočili. Građani su to poštovali te su na društvene mreže počeli stavljati – pogađate već – fotografije svojih mačaka. Sve se ubrzo pretvorilo u pravi cunami jer fotografije mačaka jednostavno su nicale iz dana u dan, u stotinama, tisućama primjeraka.

Sada su turistički djelatnici odlučili iskoristiti ovaj, svojevrsni društveni otpor te snimiti video u kojem su poluprazne ulice Bruxellesa, ali su na njima fotografije mačaka. Tako je nastao zabavan video u trajanju od nešto manje od pola minute. Kažu kako su iznimno ponosni na svoje građane i na način na koji su odgovorili na ovu krizu – stavljajući fotografije mačaka (koje su uredili na najrazličitije i duhovite načine) na društvene mreže i tako pokušali održati duh na zavidnoj razini. Ovaj pokret koji se spontano počeo širiti na društvenim mrežama zadivio je ne samo Belgiju i Europsku Uniju već je donio i veliki pljesak iz svih krajeva svijeta. I, ne zaboravimo, još se jednom pokazalo koliko su mačke jedinstvene.

Pogledajte spomenuti video:

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *