Mačak je šef na ranču i jaše konje

Mačak je šef na ranču i jaše konje

Životinjski rančevi mjesta su na kojima se doista svašta može vidjeti, ali i doživjeti izvorni život među životinjama jer obično žive slobodno, međusobno se družeći. Danas vam predstavljamo jedan takav ranč, zove se Snowfall Ranch, a smješten je u Koloradu u Sjedinjenim Državama. A ondje je smješten i jedan sasvim neobičan mačak, mogli bismo ga nazvati – Velikim Jahačem.

Mačku je ime Teton, žute je boje i on je pravi šef Snowfall ranča. Naime, on jaše konje i magarce koji su ondje, a nitko ga tome nije naučio već je sve sam započeo i zaključio kako se popeti na magarca ili konja. Možda pomišljate da se mačak zaleti i skoči, ali zapravo ne. Penje se preko njihovih repova, potom se smjesti na leđima i jaše ih, ponekad veoma, veoma dugo.

Prvi puta kada su vlasnici vidjeli da se Teton popeo na nekog od četveronožnih prijatelja bilo je kada se patuljasti konj Timber malo razbolio te su pozvali veterinara. Veterinar je prvi ušao u staju i vidio Tetona na Timberu. Svi nisu mogli vjerovati, veterinar je fotografirao cijelu situaciju i kasnije stavio fotografije na svoju web stranicu.

Nakon toga Teton se nastavio penjati i na patuljaste konje i na magarce, ali čak i na ogromnog konja po imenu Montana. Svi oni nikada nemaju ništa protiv da ih Teton jaše. Zapravo, jedine životinje kojima Teton nije šef i koje ga nikako ne mogu podnijeti na ranču su, vjerovali ili ne, svinje. No, to i ne čudi jer ih Teton često šamara pa je nenaklonost, čini se, obostrana.

Inače, ranč je započeo s radom kao mjesto na kojem će se pomagati djeci s posebnim potrebama. Joanna Show, vlasnica ranča, zaključuje: ‘Sve su životinje tako slatke i jako usrećuju ljude. Svima nam je potrebno nešto čemu ćemo se osmjehivati. Život je težak, a životinje podižu duh.’

Pogledajte kako Teton jaše magarce i konje:

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *