Hrabra mačka Tara dobila prestižnu nagradu ‘Hero Dog’

Hrabra mačka Tara dobila prestižnu nagradu ‘Hero Dog’

Možda mislite kako smo pogriješili jer bi se nagrada trebala zvati ‘Hero Cat’ budući se ipak radi o mački, no sve smo dobro napisali. Naime, u nedostatku adekvatnih nagrada za mačke, ova je mačka dobila prestižnu nagradu ‘Hero Dog’.

Tara ima sedam godina i prošle je godine hrabro spasila dijete svojih udomitelja od napada pomahnitalog psa. Dijete staro nekoliko godina vozilo se na biciklu na ulici, kada se na njega zatrčao pas i počeo ga vući za nogu. Srećom u blizini je bila Tara koja je odmah napala psa. Pas je pobjegao glavom bez obzira i dijete je završilo sa nekoliko šavova na nozi. Da nije bilo Tare cijela bi situacija bila mnogo, mnogo gora. Slučaj je zabilježen i video kamerama:

Tara je za ovaj herojski čin ove godine nagrađena spomenutom nagradom koju dodjeljuje Društvo za prevenciju okrutnosti na životinjama iz Los Angelesa. Iz društva kažu kako je ovo prvi puta da je jedna mačka dobila ovakvu nagradu te dodaju: ‘Mačka koju je njezina obitelj zapostavila i maltretirala nikada ne bi napravila nešto tako nesebično i herojsko kao što je to učinila Tara. Mi smo bili impresionirani njezinom brzom reakcijom i hrabrošću pa se odbor za dodjelu nagrada jednoglasno složio kako bi nagrada trebala pripasti baš njoj.

Za nagradu, osim medijske pažnje, Tara je dobila i godišnju zalihu hrane (srećom, za mačke, ne za pse). Tara je postala prava senzacija na internetu kada je prošle godine objavljen video u kojem je prikazano kako spašava dijete od psa, a spomenuti video do sada je pregledalo čak preko 24.5 milijuna ljudi!

Nagrada ‘Hero Dog’ koju je po prvi puta uzela jedna mačka dodjeljuje se 33. puta ove godine.

Autor: Riba

Mačkolog laik sa 30+ godina iskustva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *