I to se događa – starac u zatvoru jer hrani mačke lutalice

I to se događa – starac u zatvoru jer hrani mačke lutalice

I sami znamo da postoji mnogo entuzijasta koji hrane mačke lutalice, ali zato što ih društvo često sotonizira to moraju činiti skrivećki ili pod okriljem noći. Iako se u osnovi radi o humanom činu, ne nailazi uvijek na razumijevanje, o čemu svjedoči i sljedeća priča koja nam stiže iz Teksasa.

Naime, David Parton ima 76 godina i već je dulje vrijeme hranio devet mačaka lutalica u svom susjedstvu. Zbog toga mu je stigla kazna od 900 dolara, a kada ju je odbio platiti, završio je u zatvoru na devet dana.

David Parton je hraneći mačke lutalice kršio zakon grada Gainesvillea, prema kojem je zabranjeno na ulicama, dakle na posjedima u vlasništvu grada, ostavljati posude s hranom i vodom za bilo koga, uključujući i mačke lutalice.

Kada je dobio kaznu zbog hranjenja mačaka rekao je da je ne bi platio ni da ima milijun dolara u džepu te dodao: “Bog mi je rekao da ih hranim. Radije sam sjedio u zatvoru nego platio takvu kaznu. Taj zakon jednostavno nije u redu.

Naravno, cijeli je slučaj zapeo za oko udrugama za zaštitu životinja, a iz jedne kažu: “Suosjećanje ne bi trebalo biti kriminalizirano. Ponosni smo da možemo pružiti pravnu pomoć ovom gospodinu koji osigurava hranu i vodu gladnim mačkama u Gainesvilleu.

U policiji kažu da su svi koji su bili uključeni u ovaj slučaj pokušali biti maksimalno suosjećajni koliko je to moguće. No, ističu kako se hranjenjem mačaka lutalica uništavaju neki dijelovi grada, ljudi se žale na izmet, smeće i buhe te je i zabilježen slučaj kada je mačka ogrebala osmogodišnju djevojčicu.

Više o ovome pogledajte u sljedećem videu:

Nevena
Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *