Mačak Merlin prede najglasnije na svijetu

Mačak Merlin prede najglasnije na svijetu

Ako mislite da imate mačku ili mačka koji veoma glasno prede, trebali biste ga prijaviti za Guinnessovu knjigu rekorda. Naime, u ovoj knjizi u kojoj se skupljaju svi svjetski rekordi nalazi se i mačak koji najglasnije prede, a radi se o mačku iz Devona, iz Velike Britanije.

Mačak se zove Merlin, ima čak 13 godina, a radi se o mačku koji je dio života proveo u skloništu za napuštene životinje, odakle ga je kasnije udomila vlasnica Tracy Westwood i kćerka joj Alice. Merlin je službeno mačka s najglasnijim načinom predenja, a sve je potkrijepljeno brojkama i statistikom. Merlin, naime prede po jačini u prosjeku od 67,8 decibela te je tako naslov najglasnije domaće mačke u predenju preuzeo od svog prethodnika koji je preo po jačini od 67,68 decibela. Prijašnji rekord držao je mačak Smokey i to još od 2011. godine, a također se radilo o britanskom mačku.

Mačak Merlin i njegova vlasnica

Mačak Merlin i njegova vlasnica

Tracy o svom mačku rekorderu kaže: ‘Ponekad, kad jako glasno prede, moram tražiti da mi ljudi ponove što su rekli ili ja moram ponoviti što sam rekla. Jako prede kada jede i tada moram pojačati televizor. Ponekad ga čujem čak i kada sušilom sušim kosu, a najglasnije prede dok se čisti i uređuje. Tada, ako me netko nazove na telefon, pitaju kakav je to čudan zvuk u pozadini. Kada im kažem često mi ne vjeruju.

Dakle, Merlinovo predenje pravi buku od gotovo 70 decibela, a to je buka identična klimatizacijskom uređaju, tušu ili perilici posuđa.

Glasnogovornik Guinnessove knjige rekorda o ovom neobičnom rekorderu kaže: ‘Ovdje u Gunnessovoj knjizi doista volimo ljubimce s neobičnim rekordima, a Merlin je upravo to. Bilo je nevjerojatno čuti ga uživo kako prede. Prvo su mjerenja pokazala kao da se radi o običnoj glasnoći predenja, ali jedna konzerva tune pokazala je koliko glasan doista može biti!

Merlin je od tada zvijezda i gostovao je u raznim televizijskim emisijama. Kako gasno doista prede uvjerite se u sljedećem videu:

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *