You Need More Sleep – knjiga mačjih savjeta

You Need More Sleep – knjiga mačjih savjeta

Za savjet se obično okrećemo ljudima za koje vjerujemo da imaju više iskustva od nas, ali i onima koji imaju vremena i energije da nas saslušaju. No, jeste li se ikada zapitali kako bi to izgledalo da nam mačke daju savjete s obzirom na svoj kut gledanja na život.

Francesco Marciuliano je napisao knjigu s mačjim savjetima za nas ljude i općenito tome kako nas život s mačkom ili mačkama može oplemeniti. “You Need More Sleep” u našem bi prijevodu glasilo “Moraš više spavati” jer autor smatra da će svaka mačka, koja u prosjeku može spavati i drijemati i do 18 sati dnevno, uvijek prvo dati upravo takav savjet. Uz ovo, u knjizi se piše i o tome kako, ako prihvatimo način razmišljanja jedne mačke, možemo doživjeti uspjeh u vezama s drugim ljudima pa čak i u karijeri.

Na pitanje kako mu je došla ideja da napiše knjigu o savjetima iz mačje perspektive rekao je da je gledajući mačke zaključio kako je svaka mačka, bez obzira i ako nema baš sve što poželi, ima stav: “Ja sam ja i savršeno mi je dobro tako!” Odnosno, dok god pratite neki svoj unutarnji glas, bit ćete sasvim u redu.

Knjiga You Need More Sleep"

Ova je knjiga u mnogim svojim dijelovima i veoma humoristična. Tako jedan od savjeta glasi i: “Od voljene osobe se uvijek držite udaljeni nekoliko metara.” Autor ističe kako zapravo to nije mislio doslovno već je želio reći da i čovjek, baš kao i mačka, koliko god voljela nekoga, mora imati svoj prostor, prostor za sebe i vrijeme za sebe.

Zanimljiva je posveta knjige. Naime, autor ju je posvetio svojoj mački Bettini iz djetinjstva te je zapisao na početnoj stranici: “… ona me naučila sve što znam osim kako sjediti na vrhu hladnjaka i ne pasti s njega.

Autor zaključuje: “Mačke su ovakve: ‘Zabila sam se u tvoj zid 16 puta, a nisam ništa lovila i znaš što? Sjedim ovdje kao da je sve u redu!’ E, iz takvog stava trebamo učiti!

Nevena
Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *