Novost u Londonu – unajmite mačku, eko istrebljivačicu miševa

Novost u Londonu – unajmite mačku, eko istrebljivačicu miševa

Glodavci i gradovi vole se odavno. Tako ni netko tko živi u neboderu na 20. katu nije zaštićen od posjeta neugodnih glodavaca koji iako ponekad slatki, mogu prenijeti mnoge bolesti. U Londonu su doskočili ovom problemu te povezali mačke s miševima pomoću aplikacije za pametne telefone!

Stvar radi na sljedeći način – zamislite da živite u Londonu i odjednom shvatite da vam u ostavi ili po kuhinjskim elementima šuška jedan miš ili više njih. Jao, u panici ste, što sad? Ne želite koristiti otrov, ne želite ljepila ni mišolovke jer sve je to previše okrutno i neekološko. Tada pomislite: ‘Eh, da mi je barem jedna mačka!’ Ako imate pametni telefon, vaša će želja biti ispunjena.

Aplikacija koja se zove Handy dostupna je za iOS uređaje, a prvotno je služila za to da, ukoliko vam treba čišćenje (također u Londonu), pošaljete poziv i dobit ćete odgovor, a potom i uslugu u najkraćem mogućem roku. Sada je u tu istu aplikaciju stavljena potkategorija nazvana ‘CATalogue’ u kojoj možete poslati zahtjev da vam pošalju mačku, a imate čak i mogućnost biranja koja bi to mačka bila.

Handy mačke

Neki od lovaca u ponudi

Mačka u stanu ili kući može ostati od nekoliko dana do mjesec dana. Nekima je dovoljno da mačka ostavi svoj miris jer vjeruju da i sama mačja prisutnost tjera miševe, dok neki kažu da ostavljaju mačku dulje, dok ne obavi posao zbog kojeg je i došla, dakle pohvata sve miševe.

Mačke lovkinje dolaze iz lokalnog skloništa za životinje, usluga je besplatna, ali se korisnike ohrabruje da ostavljaju donaciju skloništu ili udome koju od mačaka jer ondje ih je trenutno oko 200. Uvjet da se mačka dobije je da korisnik nije dulje od 40 minuta vožnje od skloništa za životinje koje je obuhvaćeno ovim programom, a uz mačku dobit će i hranu, krevetić za nju te kutiju s pijeskom.

U skloništu se nadaju da će na ovaj način senzibilizirati javnost za problem napuštenih mačaka te ih više udomljavati jer će ljudi uvidjeti koje sve praktične, ali i emocionalne prednosti imaju od mačaka.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *