Zaštitite svoju tipkovnicu od mačaka

Zaštitite svoju tipkovnicu od mačaka

Imate mačku? Imate računalo? Računalo ima tipkovnicu? Pa, naravno, s obzirom na to u kojoj eri živimo, vrlo je vjerojatno da su vaši odgovori na sva ova tri pitanja DA. E, onda sasvim sigurno znate i da mačke jednostavno OBOŽAVAJU tipkovnice. Dok vi nešto žustro pišete, ona će sasvim kulerski, u svom maniru, leći na sred tipkovnice. Ili će vam početi hvatati prste koji skakuću po slovima. Što žustrije pišete, to je i njeno zanimanje veće. Srećom pa imamo rješenje.

Naime, japanska tvrtka Nekopochi osmislila je i prodaje prekrivku za tikovnicu. Radi se o prekrivki koja je prozirna i preko koje možete vidjeti sva slova i ostale znakove na tipkovnici, ali će onemogućiti mački da na tipkovnicu legne.

Do sada smo vidjeli razno razne prekrivne za tipkovnice dok računalo nije u upotrebi, međutim ova je prekrivka doista jedinstvena jer napravljena je upravo zato da bi se tipkovnica mogla koristiti i kada vas ‘napada’ vaša mačka!

Ono po čemu su ove japanske prekrivke još specifične jest i činjenica da su dizajnirane tako da mogu izdržati težinu mačke koja je teška do 10 kilograma. Naime, mačka može leći na tu zaštitu za tipkovnicu, a vi i dalje možete nastaviti pisati (doduše, malo ćete morati istezati vrat kako biste dobro vidjeli znakove ukoliko se vaša mačka sasvim raširi po zaštiti i zaspe snom pravednika).

Zaštita je napravljena od akrila te dolazi u nekoliko boja, npr. žutoj, ali i u bezbojnim varijantama, no sve su prozirne. Cijena je 6.264 jena, što je oko 52 američkih dolara ili oko 350 hrvatskih kuna. Težina zaštite za tipkovnicu je oko 700 grama, a ostale dimenzije su – duljina 500 milimetara, visina 120 milimetara i širina 180 milimetara.

Vjerujemo kako će ova zaštita odlično doći svima onim uredima i knjižnicama u kojima su mačke stalne stanarke, a o kojima smo na svojoj stranici već izvijestili sve ljubitelje mačaka.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

There are 2 comments for this article
  1. Dragan at 16:31

    Razumijem pokrivku za tastaturu dok niste u kući ili ne radite na računaru. Pa djetetu nebi dozvolili da vas ometa a kamoli mački. Imam mačka (sedma mačka u mom životu) dozvoljeno mu je kad je u kući da skoči na sudoper,pošto neće da pije vodu iz zdjelice već poliže one kapi koje ostanu u cijevi česme. Zna se šta i gdje smije.

    • Riba at 18:03

      I naši znaju što se smije a što se ne smije, ali smo primjetili da su naučili da ono što ne smije mogu dok nismo kod kuće. Npr. dok smo u stanu nikad ne skaču na radni stol, ali zato se vide otisci capa po čitavom stolu kada dođemo doma a oni se prave blesavi. :)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *