Mačka iz Londona pronađena u – Parizu

Mačka iz Londona pronađena u – Parizu

Mnogo je priča o nestalim mačkama, neke su se čak vozile miljama i miljama u teretnim brodovima, no priča koju vam danas donosimo, doista je posebna i prije svega mistična. Naime, mačka koje je živjela u Londonu i ondje nestala za vrijeme proslave jedne Nove godine, pojavila se u Parizu, ali nitko ne zna kako je tamo dospjela.

Mačka neobičnog imena Moon Unit nestala je za vrijeme proslave Nove godine 2007. godine u Londonu. Vlasnici su je danima tražili, bilo osobno od vrata do vrata, bilo telefonskm pozivima, bilo lijepljenjem plakata, ali sve je bilo bezuspješno. Čini se da se mačka preplašila buke i vatrometa karakterističnih za ovakve proslave te je pobjegla doslovno glavom bez obzira.

A onda je ovih dana Gillian, 39-godišnja Londončanka na koju je Moon Unit bila registrirana, dobila neobičan poziv čak iz Pariza. Iz jednog tamošnjeg skloništa za napuštene životinje javili su da su pronašli mačku koja prema broju čipa pripada njoj. Gillian je ostala zatečena, a nakon prvotnog šoka, pomislila je kako se mora raditi o nekoj zabuni.

No, onda su joj iz pariškog skloništa poslali fotografije i svaka je nedoumica nestala. Bila je to doista Moon Unit te ju je Gillian odmah prepoznala po posebnoj bijeloj liniji na inače crnoj dlaki na glavi.

Moon Unit

Moon Unit i njena vlasnica na povratku iz Pariza

Nitko nema pojma kako se mačka iz Londona našla u Parizu. Ako je legalno putovala, ne bi mogla proći bez putovnice. Ovo znači da ju je možda netko prokrijumčario iz Londona u Pariz, a potom je novom vlasniku pobjegla te su je tako pronašli radnici skloništa za životinje.

Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da je Moon Unit u Londonu također spašena s ulice i tada je bila skotna, a jedno od njenih tadašnjih mačića još uvijek živi s Gillian koja se odmah uputila u Pariz i preuzela mačku iz tamošnjeg skloništa.

Zbog ovog pozitivnog iskustva, Gillian je započela fond koji skuplja priloge za sklonište za mačke u Parizu koje joj je omogućilo da se nakon tolikih godina opet sastane sa svojom voljenom mačkom. Za sada je skupila oko tisuću funti.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *