Mačak preživio put od gotovo 5.000 kilometara

Mačak preživio put od gotovo 5.000 kilometara

Većina mačaka i nije baš luda za putovanjima, međutim pošto se njihove obitelji sele moraju se seliti i one, barem s vremena na vrijeme. Ipak, priča koju vam danas donosimo veoma je neobična i nadilazi granice običnog putovanja jedne mačke. Naime, žuti mačak, nakon što je 17 dana preživio bez hrane i vode na putovanju dugačkom gotovo 5,000 kilometara dobio je ima – Sinbad. A putovao je od Egipta do Velike Britanije i to u teretnom brodu.

8. ožujka se Sinbad (do tada nepoznatog imena i vlasnika) uspio neopazice i nelegalno ukrcati u brod, tj. trajekt u egipatskoj luci Aleksandriji. Da bi stvar bila još gora, sakrio se u jedan od kontejnera koji je kasnije zatvoren. Ovako je putovao preko Sredozemnog mora, a kada je teret zajedno s mačkom stigao do europskog kopna, uslijedila je nova tura putovanja preko kopna do Velike Britanije.

Teret je konačno stigao u britanski Hereford 25. ožujka ove godine i tada su radnici čuli glasno mijaukanje i zapomaganje iz jednog od kontejnera. Brzo su ga otvorili i imali što i vidjeti – žutog mačka koji je od nekih krpa i papira koje je našao u kontejneru sebi napravio ležaj te je bio u poprilično izgladnjelom stanju. Prvo su mu dali jesti i piti, a potom su javili zaštitarima životinja.

Radnici se prisjećaju stravičnog mijauka mačka iz kontejnera te kažu da je više nalikovao na vrisak i plač male bebe koju nešto boli. Međutim, s obzirom na put kojeg je prošao, mačak je bio u poprilično dobrom stanju. Nakon svega slijedila je istraga kako bi se utvrdilo da netko nije mačka namjerno zatvorio u kontejner, ali se pokazalo da se sve radilo prema zakonu i da je mačak jednostavno bio žrtva svoje velike radoznalosti.

Sinbad sada treba provesti četiri mjeseca u karanteni i to će koštati 2,000 funti, zbog čega je otvorena stranica https://www.justgiving.com/sinbadthekitten/ na kojoj se prikupljaju sredstva za njega. Ako sve bude u redu, Sinbad moreplovac će nakon karantene, nadamo se, pronaći dobar dom u Velikoj Britaniji.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *