Robotske mačke kao društvo starijim ljudima

Robotske mačke kao društvo starijim ljudima

Na tržištu postoji na tisuće igračaka i sve su mahom namijenjena najmlađoj populaciji. Međutim, ovog Božića moći će se kupiti igračke namijenjene isključivo starijoj populaciji. Radi se o robotskim životinjama, a među njima su robotske mačke najpopularnije.

Kompanija Hasbro bacila se na posao s misli vodiljom u glavi: ‘Neka se stariji ljudi osjećaju manje usamljeno’. Robotske mačke tako mogu pomicati šape, micati očima te ispuštaju zvukove kakve čine obične mačke. Krzno im je veoma slično poput krzna pravih mačaka, a dolaze u nekoliko boja. Ono što je još bolje, svaka robotska životinja ima senzore koji reagiraju na ljudski dodir te u skladu s njim reagiraju.

Hasbro mačka robot

Primjerice, ako mačku podragate po obrazu, ona će vas gurkati nosom. Ako je podragate po leđima, ona će vam pokazati trbuh i počet će presti. Ako nemate interakciju s njom, ona će jednostavno zaspati, ali čim osjeti pokret u blizini ili dodir na svome tijelu, probudit će se i odgovoriti na podražaj.

Kolekcija robotskih igračaka nazvana je ‘Joy For All‘ (radost za svakoga). Cijena jednog robota je 99,99 dolara.

Ove robotske mačke napravljene su po uzoru na japanske robotske životinje koje se koriste kao psihološka terapija za ljude. Međutim, japanski su roboti mnogo napredniji, medicinski su odobreni te jedan primjerak robotske životinje košta 6.000 dolara.

Iz kompanije koja je ovu igračku za odrasle lansirala kažu kako je upravo sada, predbožićno vrijeme, dobro kako bi se starijim ljudima nabavila ovakva igračka jer se sada mnogi osjećaju najusamljenije. Također, vjeruju da bi igračka mogla postati veoma popularna u staračkim domovima. Međutim, s druge strane, s tako velikim brojem odbačenih i usamljenih pravih, živih mačaka, mnogi se pitaju zašto se ne bi takve mačke socijalizirale i povezale s jednako starim i odbačenim ljudima. Jer živo biće ipak je živo biće.

Pogledajte video o robotskim mačkama:

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *