Petnet – bežično upravljana automatska hranilica

Petnet – bežično upravljana automatska hranilica

Tvrtka (ili kako danas vole reći startup) Petnet pokrenuta je 2012 godine sa namjerom da riješi problem pravilne ishrane i pretilosti od koje pati gotovo polovica kućnih ljubimaca, a u slučaju mačaka postotak je i veći. Njihov prvi proizvod je “pametna” zdjelica za suhu hranu sa punjivom baterijom, procesorom i mogućnošću bežičnog povezivanja. Preko web preglednika ili pomoću smartphone aplikacije možete se povezati na uređaj i pratiti količinu hrane i kalorija koje vaš ljubimac unosi, programirati kada i koliko će hrane biti na raspolaganju, a uređaj može preporučiti postavke ovisno o pasmini, veličini ili starosti vašeg ljubimca.

Petnet smartphone aplikacija

Petnet smartphone aplikacija

Iako proizvođač tvrdi da će ovaj uređaj pomoći kod pravilne ishrane, smanjiti vaše troškove i osigurati zdravlje vašeg ljubimca, ipak se pitamo je li ovo zaista adekvatna zamjena za odgovornog vlasnika? Uređaj će možda pomoći nediscipliniranim vlasnicima da sebe prisile ne davati svojem ljubimcu previše hrane, no za sve ostale ipak se radi o bespotrebnoj igrački. Ako želite hraniti kućnog ljubimca preko browsera ili pametnog telefona, možda je jeftinije da nađete neku od Tamagotchi aplikacija.

Cijena ove cyber-zdjelice je u pretprodaji 200 USD i može se naručiti na stranicama proizvođača. Tehnofili, navalite. :)

Riba
Autor: Riba

Mačkolog laik sa 30+ godina iskustva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *