Uložio 20 godina u gradnju savršene kuće za mačke!

Uložio 20 godina u gradnju savršene kuće za mačke!

On je Peter Cohen i živi u Kaliforniji, u Santa Barbari, a zadnjih dvadeset godina potrošio je u stvaranje savršene kuće za mačke. U njoj sada živi njegovih 14 ljubimica. Zvuči predivno, zar ne? Upoznajmo Petera i njegove ljubimice, a prije svega njegovu veličanstvenu kuću čija je gradnja toliko dugo trajala.

Peter je doselio u Kaliforniju u kuću koju je naslijedio i u kojoj su bile dvije mačke. Dakle, naslijedio je i kuću u mačke. Nažalost, nakon nekog vremena, jedna je mačka uginula a drugu je pregazio automobil. Shrvan zbog gubitka, počeo je spašavati mačke iz susjedstva koje nisu imale dom te nije prošlo mnogo i imao ih je već popriličan broj.

Budući se bavio graditeljskim poslom, odnosno vlasnik je graditeljske firme, angažirao je tim koji je počeo preuređivati kuću u kuću za mačke. I tako, što bi se kod nas reklo – mic po mic, sve se pretvorilo u posao dugačak dvadeset godina, a u međuvremenu s ulice je spasio 18 mačaka te se o njima brinuo.

Osim mačaka, ima još i dva cimera. U jednom tjednu na mačju hranu potroši oko 100 dolara. O svojoj velikoj ljubavi prema mačkama kaže: ‘Volim mačke zbog mnogo razloga, a jedan od najvećih je što se oko mačke morate mnogo, mnogo truditi da biste stekli njezino povjerenje, posebice kada se radi o mački koju su ljudi traumatizirali. Taj trenutak kada takva mačka odluči vjerovati vam, nešto je predivno. Pomoći takvom nevinom biću doista je nevjerojatan osjećaj.’

Kroz kuću se proteže oko 46 metara tunela, stepenica i mostića za mačke. U kući su i 24 kutije s pijeskom koje imaju ventilatore kako se ne bi širio neugodan miris, a posvuda su robotski vakuumski čistači koji skupljaju dlaku. Kuća ima i kamere preko kojih Peter nadgleda mačke kada nije kod kuće. Na sve je potrošio oko 40,000 dolara.

Nevena
Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *