Izlazi foto knjiga s letećim – mačkama!

Izlazi foto knjiga s letećim – mačkama!

Leti, leti, leti… ptica! Leti, leti, leti… šišmiš! Leti, leti, leti… avion! Leti, leti, leti… mačka! Ha, možda ste pomislili da smo pogriješili jer mačke ne lete, ali ipak nismo! Mačke vole skakati s poprilično velikih visina i udaljenosti tako da se u određenom trenutku njihova skoka doista čini kao da lete. I upravo će fotografije koje su snimljene u tom trenutku izaći u novoj foto knjizi u dalekom Japanu.

Časopis Kadokawa iz Tokyja izdat će ovu knjigu koja će sadržavati više od stotinu fotografija letećih mačaka. Radi se o fotografijama mačaka koje skaču sa zida na zid, s krova na krov ili s čamca na čamac.

Foto knjiga u originalu će se zvati Tobi – Neko, što bi u prijevodu značilo ‘Leteće mačke’, a sve fotografije snimio je poznati japanski fotograf Kenta Igarashi. Gospodin Kenta je zadnjih nekoliko godina pridobio veliku popularnost u svojoj državi i to upravo zahvaljujući fotografijama mačaka i već je u nekoliko navrata gostovao po tamošnjim televizijskim emisijama. Također, veoma je poznat i preko Velike bare te je o njemu izišlo niz reportaža u američkim časopisima i web stranicama.

leteca macka 3

Iz časopisa Kadokawa kažu kako na japanskom tržištu već postoji knjiga posvećena mačkama koje skaču (a zove se Tobi – Neko), međutim čini se kako se nitko prije fotografa Kenta nije sjetio snimati fotografije letećih mačaka.

Uz to što se radi o letećim mačkama zanimljivo je i da su sve fotografije snimljene na području uz more, a najviše u jednom lučkom gradu u prefekturi Chiba.

leteca macka 2

Knjiga će u prodaju od 20. veljače ove godine te će koštati 1,296 jena ili 11 dolara (oko 74 kune). Što drugo reći nego – blago Japancima koji će sada moći uživati u fotografijama letećih mačaka. Nadamo se da će se ova knjiga na’i put i do zainteresiranih kupaca i u drugim državama.

(Foto: Kenta Igarashi)

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *