Američki senatori kao mačke

Američki senatori kao mačke

Mačke i likovna umjetnost vole se još od starih vremena, a ta ljubav s vremenom samo raste. Tako kroz povijest postoji niz umjetnika koji su se bavili slikanjem mačaka, ali i izradom raznih ukrasnih predmeta za njih koji možda i nisu praktični, ali su estetski vrlo privlačni, kao npr. oklopi za mačke. No, sada vam donosimo najnoviju priču o umjetniku koji slika i ljude i mačke. O čemu je riječ?

Njegovo je ime Anthony Pego, dolazi iz Oklahoma Cityja i za svoj novi umjetnički zadatak odredio je sljedeće – naslikat će američke političare, točnije sto američkih senatora, ali tako da imaju – mačju glavu. S cijelim zadatkom već je započeo te naslikao niz senatora koji su u odijelima, ali im je glava mačja. Slike objavljuje na svojoj stranici Booscience.

Pego, koji ima 36 godina, inače je indijanskih korijena i bavi se izradom nakita od raznog kamenja. Međutim, kaže kako je to poprilično teško tijekom zimskog perioda godine kada se mora baviti nečim drugim. Cijela ta pomalo satirična priča o mačkama započela je kao dar za prijateljev rođendan, kada je za poklon nacrtao jednog američkog političara s mačjom glavom. Tada je dobio ideju da ih nacrta još, i još… i još.

Zanimljivo je da Pego ima dva psa i nijednu mačku, međutim kaže kako su mačke zanimljivije, odnosno teže ih je sjediniti s ljudskim licima i mnogo su dominantnije od ostalih životinja.

Lako je dobiti emociju iz psećeg lica. Njih veoma lako antropomorfiramo. S mačkama je drugačije jer zapravo nikada ne znate točno što se događa u njihovim glavama‘, rekao je Pego.

Umjetnik radi tako da traži fotografije političara na internetu, potom ih promatra, posebice se fokusirajući na pokrete i izraze lica, a tek potom slaže sliku u glavi i kreće s radom. Nada se da će sve senatore naslikati do kraja godine i da nijedan neće morati napustiti svoju poziciju prije nego završi posao.

Nevena
Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *