Uštipci koje ćete poželjeti pomaziti, a ne pojesti

Uštipci koje ćete poželjeti pomaziti, a ne pojesti

Što se najbolje slaže sa šalicom tople kave ili čaja? Dakako, kakav kolačić. Ili još bolje – uštipak. Ili, nešto što bi bilo savršeno za sve ljubitelje mačaka – uštipak u obliku mačke. Hm, možda bismo onda takav uštipak poželjeli zagrliti, a ne pojesti? Kako bilo, poslušajte današnju priču koja nam stiže iz Japana, zemlje u kojoj obožavaju mačke.

Naime, u jednoj slastičarnici u Tokyju koja je specijalizirana samo za uštipke, proizveli su posebne uštipke u obliku mačaka. Uštipci zapravo izgledaju kao klasični uštipci, dakle s rupom u sredini, ali je dekoracija takva da cijeli uštipak zapravo izgleda poput mačke.

Ime slastičarnice je Floresta Nature Doughnuts, a ističu se kao ekološki orijentirana prehrambena trgovina koja namirnice nabavlja iz lokalnih i organskih izvora. Brinu se o tome da smanje proizvodnju otpada, a slastice im se ubrajaju u zdravu opciju prehrane (iako su, kao i svaki uštipci, isprženi u dubokom ulju).

Ono što goste oduševljava jest rotacija ponude uštipaka pa tako primjerice svaki puta možete okusiti nešto novo te će vas iznenaditi nova dekoracija mačke koja neće nimalo ličiti na neku koju ste već ‘pojeli’. Ako, pak spadate u one koji nisu toliko oduševljeni mačkama, onda će vas zasigurno oduševiti uštipci dekorirani kao žaba ili panda.

Više o ovoj osebujnoj slastičarnici pogledajte u videu koji slijedi:

Floresta Nature Doughnuts za sada postoji samo na jednoj tokijskoj adresi, međutim slastičarnica je već dospjela na razne neovisne blogove, posebice zbog uštipaka ukrašenih poput mačaka te mnogi žale zašto nije otvorena na još ponekoj tokijskoj lokaciji.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *