Zaštitne kacige u obliku mačje glave

Zaštitne kacige u obliku mačje glave

Mačke vladaju svijetom, to već znamo, ali usprkos toj činjenici, neke stvari nas i dalje mogu iznenaditi. Jedna od tih stvari svakako su kacige za vozače motocikala koje su napravljene tako da neodoljivo podsjećaju na mačju glavu. I ne samo da neodoljivo podsjećaju već su i same po sebi – totalno neodoljive!

Kacige su nazvane ‘Neko Helmets’ ili ‘Cats Helmets’ ili ‘Mačka kacige’ te se proizvode u 12 modela, odnosno 12 različitih vrsti mačaka mogu se vidjeti na ovim kacigama koje imaju i – uši.

Proizvela ih je ruska kompanija Nitrinos motostudio. S prvom proizvodnjom ovakvih kaciga započeli su još 2011. godine, ali bilo je samo nekoliko modela koji su ujedno bili i poprilično skromni. Nakon toga su ih predstavili na jednom sajmu u Japanu, a naravno, već znamo kako i koliko su Japanci ludi za svime što ima veze s mačkama te su kacige u obliku mačje glave ondje postale pravi hit i došlo je do razvoja i proizvodnje novih modela.

Oni jednostavniji modeli u jednoj boji koštaju 495 američkih dolara, dok su oni raznobojniji skuplji, primjerice u dvije boje 550 dolara, u tri boje 590 dolara, a još kompliciranije kombinacije koštaju i do 660 dolara.

Kacige su veoma lagane, svaka je teška svega 1.78 kilograma, a sigurne su za vožnju na motoru do 100 kilometara na sat (dakle za manje, gradske motocikle). Imaju i duplu ventilaciju, a uši su napravljene od fiberglasa te u slučaju nesreće – otpadnu.

Ono što je još bolje od svega već navedenog, jest činjenica da možete naručiti kacigu po svojoj volji, s vlastitim dizajnom, napravit će je prema fotografiji koju im predočite. Ako naručite, morate čekati svega tri tjedna da vam je izrade, a vrše i dostavu po cijelom svijetu preko kurirske službe EMS. Dakle, ako imate dovoljno dubok novčanik i motor kojeg već laštite za nadolazeće proljeće te ste ujedno i ludi za mačkama, kliknite na link i pogledajte ponudu iz Rusije.

Nevena
Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *