Najstarija mačka na svijetu je…

Najstarija mačka na svijetu je…

Službena stranica Guinnessovih rekorda upravo je objavila da je najstarija mačka na svijetu mačka koja se zove Tiffany Two, živi u Kaliforniji sa svojom vlasnicom i napunila je 26 godina. Radi se o kratkodlakoj mački sa krznom prošaranim poput kornjačevine.

Tiffany Two je na svijet došla 13. ožujka 1988. godine u San Diegu u Kaliforniji. Njena vlasnica, Sharon Voorhees, kupila ju je u lokalnoj trgovini kućnih ljubimaca dok je bila 6 tjedana stara i za nju je platila 10 američkih dolara. Danas se šali da je to njena najbolja investicija!

Najstarija mačka na svijetu sa svojom vlasnicom

Najstarija mačka na svijetu sa svojom vlasnicom

Tiffany Two idući mjesec slavi svoj 27. rođendan. U ljudskim godinama to bi bilo 125 godina! Unatoč svojim godinama vlasnica kaže da je zdravlje mačke izvrsno, kao i njen sluh i vid. Što se tiče recepta za dugovječnost, teško je odrediti o čemu se radi: mačka se hrani mokrom i suhom hranom, i iako većinu vremena provodi u kući, često izlazi van kada poželi.

Sharon se javila Guinnessovim rekordima nakon što je njena sestra primjetila da trenutni rekord drži mačka Poppy, rođena 1990. godine.

Podsjećamo da povijesni rekord drži mačka Creme Puff koja je živjela nevjerojatnih 38 godine i tri dana!

(foto: www.guinnessworldrecords.com)

Autor: macke.hr

macke.hr su centralno mjesto za sve vlasnike mačaka ili one koji žele znati više. Novosti, informacije, pomoć i zanimljivosti - sve na jednom mjestu!

There is 1 comment for this article
  1. max at 20:39

    ajoj 27 godina najstarija macka ikada,, 1988-2015 uginula je 2015docekala duboku starost

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *