Par na vjenčanje pozvao preko tisuću mačaka

Par na vjenčanje pozvao preko tisuću mačaka

E, to je vjenčanje, uskliknuli bi mnogi ljubitelji mačaka! Umjesto velikoj broja ljudskih uzvanika, pozvati više od tisuću mačaka! Naravno, moguće je, ali ne u Hrvatskoj. Opet vas vodimo preko Velike Bare, u Sjedinjene Države.

Vjenčanje je održano u “no kill” skloništu za mačke. Ako još niste čuli za izraz “no kill sklonište” onda znajte da se radi o skloništu koje prima mačke lutalice, mačke bez doma i drži ih ondje zauvijek ukoliko ne pronađu novi dom. Nijedna neće biti eutanizirana kako bi se napravilo mjesta za nove mačke bez doma.

A par koji se odlučio vjenčati u jednom takvom skloništu dolazi iz Kanade. Njih dvoje su proputovali svijetom, upoznali se i zaljubili, a kao mjesto na kojem će ovjekovječiti svoju ljubav izabrali su sklonište u Kaliforniji u kojem živi tako mnogo mačaka. Nisu imali gotovo nijednog uzvanika ljudske vrste. Ona je imala bijelu haljinu, on sivo odijelo. Za vjenčanje su izabrali jedan  nedavni utorak. Željeli su dan za pamćenje, a opet sve što jednostavnije. Mačje sklonište kao mjesto održavanja ceremonije pokazalo se kao savršeno mjesto za nešto takvo.

Mladenka kaže: “Oboje smo ljubitelji životinja. Željeli smo poseban dan. Željeli smo dan u kojem ćemo biti blizu našim osobnim vrijednostima.

Vjenčanje pred tisuću mačaka

I tako su se vjenčali u skloništu nazvanom The Cat House on the Kings, koje se proteže na 12 rali zemlje te je najveće sklonište za mačke u cijelim Sjedinjenim Državama. Treba li napomenuti da je, iako sklonište postoji već više od 20 godina, ovo bilo prvo vjenčanje održano ondje?

Od nastanka skloništa spašeno je oko 24.000 mačaka, 7.000 pasa te sterilizirano još oko 40.000 životinja svih vrsta. Vlasnica skloništa zapravo je vlastito imanje pretvorila u sklonište za životinje i potpuno im podredila život.

Mladi bračni par napravio je fascinantne fotografije svog vjenčanja na kojima su njih dvoje i, naravno, mačke te ih rado podijelio na društvenim mrežama. Pogledajte i video o ovom neobičnom svadbenom slavlju:

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *