Neka igre započnu! Poigrajte se sa svojom mačkom

Neka igre započnu! Poigrajte se sa svojom mačkom

Jednako kao što i čovjeku treba vrijeme za opuštanje, onih pet minuta za sebe, za neki svoj hobi, tako treba i mačkama. Za njih je igra najbolji način da ostanu u formi, kako fizički, tako i psihički, posebice ako mačku stalno držite zatvorenom u stanu ili kući.

Netko će pomisliti da je mački potrebno dati jesti, čiste vode i toplo mjesto za spavanje i da će ona biti sretna. Dakako, mačke lutalice bile bi sretne i zbog ovoga, međutim većina današnjih mačaka koje žive zatvorene s vremenom postanu veoma lijene i depresivne upravo zato jer samo piju, jedu i spavaju i nemaju nekih drugih stvari u životu koje će ih okupirati.

Svakodnevna interakcija s mačkom je neophodna

Svakodnevna interakcija s mačkom je neophodna

Vrijeme je da se trgnete i vi i vaša mačka. Barem jednom dnevno poigrati se sa svojom mačkom najmanje je što možete učiniti za njezinu (i svoju) dobrobit. Nemojte misliti da su igrice s umjetnim mišem ili bacanjem loptice dovoljne. Ne, jer postoje i razne druge igre koje su intelektualnog tipa i koje će angažirati baš sve na vašoj mački – i oči, i nos, i šapice, i mozak. Na ovaj način izoštrit će joj se osjetila, a ona će postati zadovoljnija ljubimica.

Većina mačaka ima najviše energije tijekom večeri pa je dobra ideja poigrati se s njom upravo u tom periodu dana. Dovoljno je desetak minuta kako bi sve postalo puno zabavnije i bolje. Evo nekoliko prijedloga za igru:

Što čaše skrivaju – stavite dvije čaše koje se ne mogu razbiti okrenute naopačke, a ispod jedne od njih stavite keksić. Pomiješajte čaše i dozvolite mački da osjetilom mirisa nađe svoju omiljenu poslasticu. Ova igra ima i puno varijacija na temu pa je samo vaša mašta granica.

Ping pong zabava – u plitku, širu posudu stavite nekoliko keksića, a na njih ping pong loptice tako da ih mačka mora pomaknuti i izvaditi van kako bi došla do keksića. Budući su mačke jako znatiželjne, ovo će im biti pravi mamac.

Zabavni bazen – u prozirnu posudu stavite malo tople vode i u nju dvije loptice, jednu laganiju koja će plutati i jednu težu koja će potonuti. Ovo je također odlično za raspirivanje mačje znatiželje i upošljavanje njezinih vijuga.

Piramida od papira – uzmite nekoliko valjaka koji su ostali od rola WC papira te ih zalijepite jedan do drugoga. Potom u rupice gurnite papirnate maramice, ali u nekima sakrijte mačkine omiljene keksiće. Uz maramice možete gurnuti i kakvu igračku, ako stane unutra. Mačka će se raspametiti od zanimacije!

Nevena
Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *