Pet Fit Club – natjecanje u gubljenju kilograma za kućne ljubimce

Pet Fit Club – natjecanje u gubljenju kilograma za kućne ljubimce

Britanska veterinarska dobrotovna organizacija PDSA svake godine održava natjecanje za pretile kućne ljubimce te će to učiniti i ove godine po 11. put u nizu. Radi se o natjecanju pod nazivom Pet Fit Club.

U ovom natjecanju cilj je izgubiti kilograme. Volonteri organizacije prije obilaze cijelu državu i traže najdeblje kućne jubimce koje onda podvrgavaju kurama mršavljenja u svom centru. Uz suglasnost vlasnika, naravno. Izabiru se najrazličitiji kućni ljubimci, a ove godine je izabrano ukupno dvanaest životinja, od toga pet mačaka, šest pasa i jedan kunić.

Mršavljenje traje šest mjeseci, a životinjama se daje hrana primjerena za njihovu vrstu te ih se redovito važe. Iako je danas sve više pretilih kućnih ljubimaca, mahom zato jer im se daje hrana u neograničenim količinama ili zato što im se daje hrana koja je namijenjena ljudima, u ovom natjecanju se izabiru samo najdeblji od najdebljih. Osim posebnog režima prehrane, tijekom natjecanja životinje će i redovito vježbati, a vlasnici će također dobiti i niz savjeta stručnjaka kako ljubimce opet vratiti u formu ili barem blizu nje.

Upoznajte sve ovogodišnje natjecatelje u videu koji slijedi:

Životinja koja uspije izgubiti kilograme i najviše se približiti željenoj kilaži bit će okrunjena kao Pet Fit Club šampion!

Što se tiče pet mačaka koje su u natjecanju, njihova kilaža je doista impresivna:

Lucy

Lucy

Jako je lijena i ima 8.8 kilograma, što je 120 posto više nego što bi trebala. Vlasnica ju je pronašla u jadnom stanju, a nakon pregleda su joj rekli da je je Lucy trudna. Međutim, to se kasnije pokazalo neistinom, ali kilogrami su se nastavili penjati.

Mikey

Mikey

On je pravi urbani dečko jer dolazi iz Londona. No, i prehrana mu je sasvim urbana jer obožava čak i kokice te kukuruzne pahuljice. Ima 8.45 kilograma, što je oko 70 posto previše s obzirom na njegovu dob i vrstu. Vlasnica ga opisuje kao lijenog po stavu, ali gramzivog po apetitu.

Puff

Puff

Ima 7.5 kilograma i tako je ogromna da više ne stane u kutiju za prijevoz mačaka pa je umjesto toga prevoze u kutiju za – pse. Nova vlasnica ju je udomila te vjeruje da je zbog stresa kod prijašnjih vlasnika previše jela i tako se udebljala. Ima oko 50 posto previše kilograma.

Entei

Entei

Potpuno bijela mačka koja je ujedno i sasvim gluha ima 7.2 kilograma, što je oko 40 posto više nego što joj po prirodi treba. Kada ju je novi vlasnik udomio bila je još deblja, točnije 8.5 kilograma. Idealna težina za ovu vrstu mačaka je pet kilograma.

Jack

Jack

Kilograme je počeo skupljati prije tri godine, nakon što se s vlasnicom preselio na novu lokaciju. Nakon detektivskog posla, vlasnica je saznala kako Jack redovito odlazi kod čak četiri susjeda koji ga obilato hrane. Tako je “natukao” 7 kilograma, što je 65 posto više nego bi trebao imati.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *