Novo – zdjelice za hlađenje mačaka

Novo – zdjelice za hlađenje mačaka

Znamo da se mice mace vole zavlačiti u razne posude, a posebna im je poslastica spavati u umivaoniku ili kakvoj posudi koja mu nalikuje. S tom mišlju nastao je najnoviji izum za mačke koji nam stiže iz dalekog Japana. Posuda nije namijenjena samo za spavanje već i za rashlađivanje uzavrelog mačjeg tijela po visokim ljetnim vrućinama kojih nitko nije pošteđen.

Proizvod se zove u originalu Hie Hie Arumi Nyanko Nabe, Amerikanci su ga preveli kao ‘Cooling Aluminium Kitty – Cat Pot’ te bi na našem to bio nešto kao ‘Aluminijski lonac za rashlađivanje mačaka’. Zapravo je to poput malenog hladnjaka s mačkom unutra. Zbilja kul, zar ne?

No, u cijeni nema ništa kul jer je punih 52 dolara. Pomislili biste tko je lud da toliko potroši za jedan običan lonac za rashlađivanje mačaka, međutim čini se kako zainteresiranih ima i više nego što bi se na prvi pogled moglo zaključiti. Ovaj lonac za mačke prodaje se na Amazon Japan te je potražnja tolika da su trenutno svi komadi rasprodani.

Zdjela za macke 1

Iako se na prvi pogled može učiniti da se radi o loncu kao i svakom drugom te da ga je lako zamijeniti kupovinom nekog običnog lonca sličnog oblika, tvorac i idejni začetnik kaže kako je to nemoguće jer je posebno dizajniran da pruža ravnotežu i dobro hlađenje za sve mačke pa čak i one veće, koje imaju preko četiri kilograma.

Budući smo daleko od Japana, treba znati da je ova  inovacija za mačke zapravo varijacija tako zvanih hinyari proizvoda, odnosno proizvoda koji služe za hlađenje, najčešće hrane, ali poneki su i veći te hlade i ljudsko tijelo. Mačke su poznate kao bića koja vole toplinu, no čini se kako im u vrućim ljetnim mjesecima doista treba i nešto što će ih ohladiti ili barem to njihovi vlasnici tako pretpostavljaju.

Što vi mislite o ovom izumu? Biste li ga ikada uzeli svojoj ljubimici i mislite li da je doista praktičan?

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *