Konačno ćemo razumjeti mačke pomoću – Meowlingual uređaja

Konačno ćemo razumjeti mačke pomoću – Meowlingual uređaja

Mnogi ljubitelji mačaka reći će da se odlično razumiju sa svojim mačkama, znaju kad se žele maziti, kad jesti, kad piti, a kad se igrati. Čak će reći i da razumiju nekoliko različitih načina mijaukanja. Međutim, sada je izumljen uređaj upravo s tom namjenom – dešifriranja mačjih mijauka, ali i ponašanja. Uređaj se zove Meowlingual te nam stiže iz dalekog i egzotičnog Japana.

Radi se o malenom uređaju koji je pomalo nalik na daljinski ili na Tamagotchi kakav je bio popularan devedesetih godina prošlog stoljeća. Sitan, ali moćan u prepoznavanju mačjih izraza i mijauka. Naime, on prepoznaje izraze mačjeg lica i onda ih svrstava u šest kategorija raspoloženja. Također, prema zvuku mačjeg mijauka koristi oko 200 riječi koji su ljudima razumljive i koji dešifriraju što je mačka rekla prevedeno na ljudski jezik. S obzirom na to kako se mačka kreće i ponaša prevest će i to u 21 emocije razumljivu ljudskom rodu. I to nije sve, već uređaj Meowlingual može prema skupljenim podacima odrediti oko 85 različitih zdravstvenih pregleda na mački.

Meowlingual prevoditelj za mačke

Sve to košta 169 dolara i može se naručiti u bilo koji dio svijeta. Ljubitelji mačaka koji su uređaj isprobali kažu da je vrijedan svakog centa čak i ako pravilno dešifrira samo dva posto svih mačjih raspoloženja i mijauka.

Uređaj je raspoloživ u tri različite boje – bijeloj, crnoj i ružičastoj, dimenzije su mu 74 x 130 x 36 milimetara, a radi na dvije AA baterije.

Inače, ovo nije prvi puta da se pojavio uređaj za prijevod životinjskog jezika i ponašanja u ljudski. Još 2002. godine izumljen je uređaj Bowlingual koji je navodno pretvarao pseći lavež u ljudski jezik. Sedam godina kasnije taj je uređaj unaprijeđen s novim frazama, riječima, emocijama i sličnim. Srećom pa sada i mačke imaju svoj uređaj za prijevod. Mada mi vjerujemo da se i bez njega možemo odlično razumjeti, zar ne?

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *