Mačke i joga – savršeni par

Mačke i joga – savršeni par

Oni koji se bave jogom znaju da postoji poza u jogi koja se naziva ‘mačka’, a radi se o uvlačenju trbuha i leđa te istezanju u suprotnom smjeru dok klečite na koljenima i oslonjeni ste o pod rukama. Međutim, ono što je manje poznato jest da se na satovima joge može promovirati udomljavanje napuštenih mačaka. Evo i kako!

Sklonište u američkom gradu Decaturu po imenu ‘Homeward Bound Pet Shelter’ započelo je u suradnji s lokalnim joga studijem akciju udomljavanja mačaka. Svaki puta kada se u studiju održavaju tečajevi i vježbi joge, ondje je i nekoliko mačaka iz spomenutog skloništa.

U Sjedinjenim Američkim Državama lipanj je nazvan Mjesecom udomljavanja mačaka i upravo zbog toga napravljena je ova akcija u joga studiju. Međutim, nadaju se da će se akcija nastaviti tijekom cijele godine, a ne samo tijekom lipnja.

Uz udomljavanje mačaka, skupljaju se i donacije za sklonište za mačke, u obliku novca, hrane i ostalih potrepština. Ono što je posebno zanimljivo jest da naknade za joga tečajeve i satove taj mjesec ne idu studiju za jogu već upravo skloništu za mačke.

Neke od mačaka koje dolaze na satove joge nisu pretjerano društvene i pokušavaju se sakriti, što im i nije baš lako u velikoj prostoriji u kojoj se nemaju gdje zavući. Međutim, neke od mačaka veoma su opuštene i druželjubive pa ljudi koji vježbaju moraju dobro paziti prije nego promijene pozu u jogi jer im se mačka sklupčala i sneno drijema na prostirki za vježbanje.

Ideja o ovoj akciji stigla je s interneta. Na internetu je mnogo videa u kojim se pokazuje da su joga i mačka savršen par, odnosno gdje vlasnici snimaju mačku i sebe dok vježbaju jogu. Iako su ovakvi video uratci doista neodoljivi i popularni, nisu pretjerano pridonijeli udomljavanju napuštenih mačaka iz skloništa za životinje. Upravo zbog toga došlo je do ove konkretne akcije sa konkretnim rezultatima.

Kako to sve otprilike izgleda kada su na satovima joge i mačke pogledajte u videu:

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *