Mačak nanjušio tumor na vlasnici i spasio joj život

Mačak nanjušio tumor na vlasnici i spasio joj život

Obično čujemo kako su pseće njuškice nenadmašive u otkrivanju tumora kod ljudi, no sljedeća priča dokazuje da ni mačje njuškice i ostala osjetila nisu ni u kakvom zaostatku za psećima. Naime, jedan je mačak Tom nanjušio tumor na svojoj vlasnici i tako joj spasio život!

Mačak Tom postao je posebno naklonjen svojoj vlasnici, Britanki Sue McKenzie. Naime, prvo je postao neobično nježan prema njoj, kakav prije nije bio, a nakon toga ju je stalno njuškao i šapicom tapkao po vratu. Vlasnica je pomislila da nešto nije u redu s njim jer ima već 24 godine te ga je odvela veterinaru. Međutim, veterinar je rekao da je s Tomom sve u redu s obzirom na godine te joj je savjetovao da joj možda pokušava nešto priopćiti.

Nakon toga Sue je napipala kvržicu na vratu, na onom mjestu na koje joj je mačak stalno ukazivao te je otišla liječniku i otkrila da ima tumor koji napada limfne čvorove. Odmah je poslana na liječenje te je, srećom, došla na vrijeme i danas je opet zdrava.

O svom mačku Tomu kaže: ‘Tom nikada nije posebno nježan mačak koji se voli maziti. Rijetko kada bi se poželio maziti sa mnom pa mi je postalo veoma čudno kada je odjednom dolazio sjediti veoma blizu mene te bi šapicom tapkao po mom vratu sa stražnje strane i pri tome je mijaukao jako glasno. Da budem iskrena, to me počelo izluđivati! Svaki put kad bih sjela, tapkao me i to uvijek po istom mjestu. I tako tjednima! Pomislila sam da s njim nešto nije u redu pa sam ga odvela veterinaru. Nije mi bilo ni na kraj pameti da sa mnom nešto ne valja jer sam se osjećala dobro.

Nakon što je operirana, mačak Tom se vratio svojim starim navikama i uglavnom je rezerviran, baš kao što je bio i prije nego je svojoj vlasnici otkrio tumor i spasio život.

Inače, Tom se jedne noći prije mnogo, mnogo godina pojavio na pragu gospođe Sue. Njezin suprug je rekao da ga ne pušta unutra, ali ona ga nije mogla ostaviti vani na kiši. Od tada žive zajedno.

Prelijepa priča o prijateljstvu s mačkom, zar ne?

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *