Japanci izumili sprej s mirisom – mačaka!

Japanci izumili sprej s mirisom – mačaka!

Mačke su poznate po svojoj čistoći i zapravo neutralnom mirisu tijela. Međutim, istina je da imaju utjecaj na naše organe za miris iako ne bismo mogli točno definirati o kakvom se mirisu radi. A Japan i Japanci su poznati po čudnovatim izumima. I po svojoj ljubavi prema mačkama. Stoga zamislite što se može dogoditi kada se ova dva parametra spoje zajedno!

I upravo se to i dogodilo jer Japanci su izmislili sprej koji pomaže u tome da sve na što ga nanesete miriše na – mačku. Tvrtka pod nazivom Felissimo izumila je vrstu osvježivača prostora i predmeta koji ima miris mačje glave. Da, ono kad se mazite sa svojom mačkom pa upijate njezin miris na prostoru glave, između ušiju… E, baš takav!

Prije nego je sprej izumljen, radila su se istraživanja tržišta. Tvorcima mirisa nije bilo nimalo lako jer su Japanci opisivali miris svoje mačke na najrazličitije načine. Opisi su varirali sve od ‘mirisa pečenog kruha’ pa do ‘mirisa sunčevih zraka’.

Za miris je najviše zaslužan gospodin Yamamoto koji je proveo oko četiri mjeseca istražujući. Osim što je ljude tražio da opisuju mirise svojih mačaka, također je posjećivao bezbrojne japanske mačje kafiće i njuškao tamošnje mačke (da, koliko god to čudno zvučalo!). Na kraju je nastao miris nazvan Fluffy Brow Scented Cat Water.

Sprej sa mirisom mačke

Za Japance je to odličan miris. Ne zna se odakle dolazi taj jedinstveni miris mačje glave, je li iz razloga što se ona tako često pere i liže ili je to prirodan miris krzna.

Cijena jedne bočice ovog jedinstvenog mirisa je 10 dolara ili oko 70 kuna.

No, nisu svi oduševljeni ovom idejom. Tako neki vlasnici mačaka kažu kako je, iako vole svoje mačke, ovakav miris veoma čudan te da nikada nisu zapravo mirisali svoje mačke. Drugi pak sarkastično pitaju što je sljedeće – miris psećeg krzna ili (za)daha?

Što vi mislite o ovoj ideji? Biste li ikada kupili ovakav miris?

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *