Sklonište za napuštene i ozljeđene mačke treba našu pomoć!

Sklonište za napuštene i ozljeđene mačke treba našu pomoć!

Stari maček” je sklonište za napuštene mačke koje se nalazi u malom mjestu Voloder, 55 kilometara od Zagreba. Sklonište je registrirano kao neprofitna organizacija i nalazi se na imanju obitelji Komerički na prostoru nacionalnog parka Moslavačka gora, i okruženo je šumom i vinogradima.

Sklonište u kojem su trenutno zbrinute 152 mačke sastoji se od zatvorenog i otvorenog dijela koje je izgrađeno sredstvima koja je donirala gospođa Zlata Kilchenmann, međutim troškovi hrane, vode, grijanja i veterinarskih usliga premašuju iznos od 15.000 kuna mjesečno.

Sklonište Stari Maček

Gospođa Ljiljana Komerički ispred nastambi skloništa

Te troškove gotovo u potpunosti pokrivaju Josip i Ljiljana Komerički koji samo povremeno dobijaju donacije u obliku hrane od lokalnih proizvođača, a uz redovan posao svakodnevno provode više sati radeći u skloništu posljednjih 12 godina.

Kako bi pokrili hitne potebe skloništa poput hrane, vode i veterinarskih usluga sklonište je pokrenulo kampanju na IndieGoGo servisu za crowdfinding kojim nastoje sakupiti iznos od 9500 američkih dolara do 18. veljače ove godine. Ukoliko uspiju, štićenici skloništa biti će zbrinuti idućih nekoliko mjeseci, a i hitni radovi na skloništu će biti završeni što će poboljšati kvalitetu smještaja na duže razdoblje.

Dosta priče, mi smo dali svoj prilog. A vi?

Riba
Autor: Riba

Mačkolog laik sa 30+ godina iskustva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *