Vlasnica slučajno poštom poslala svoju mačku!

Vlasnica slučajno poštom poslala svoju mačku!

Jedna je Britanka slučajno zatvorila svoju mačku u kutiju te ju poslala poštom! Zvuči nevjerojatno, ali je doista istina. Mogli bismo reći – čuda se događaju. Naime, žena je u kutiju spakirala kolekciju DVD-a s namjerom da ih pošalje. No, nije računala na svoju mačku.

Njezina je sijamska mačka, po imenu Cupcake, ušla unutra i zaspala dok vlasnica još kutiju nije zatvorila. Kasnije je vlasnica sve spakirala ne znajući da je zajedno s kolekcijom DVD-a upakirala i svoju mačku. Još je čudnije i što je paket odnijela u poštu i poslala, a mačka se, izgleda, iznutra uopće nije glasala.

Tako je Cupcake završila na putovanju dugačkom oko 420 kilometara koje je trajalo osam dana i to južnom obalom Velike Britanije, iz Falmoutha u Cornwallu do Worthinga u West Sussexu.

Kada je primatelj DVD-a dobio pošiljku, imao je što i vidjeti! (Ne)sretnu mačku koja je tako dugo bila u kutiji, ali je ipak bila živa. Stoga je nazvao društvo za zaštitu životinja koje je odmah pregledalo mačku te provjerilo ima li čip, što je mačka naravno i imala te su na kraju veoma lako pronašli vlasnicu. A vlasnica je u međuvremenu, ni ne sluteći što je učinila, nervozno tražila svoju sijamsku mačku po cijelom susjedstvu i već digla uzbunu na sva zvona postavljajući oglase s fotografijom na svakom kutku.

Cupcake je prvo morala biti podvrgnuta jakom postupku hidratacije jer je tijekom dugačkog puta veoma dehidrirala, a znamo da je za mačke dehidracija u mnogim slučajevima pogubna. Srećom, mačka je sve dobro podnijela i ubrzo je ujedinjena sa svojom neopreznom vlasnicom.

Još jedna priča sa sretnim krajem koja nam kaže koliko je čipiranje bitno, ali i – koliko mačke obožavaju skrivanje po kutijama! Stoga, ako i vi šaljete kakav paket, a imate mačku u domaćinstvu, provjeriti i po dva puta prije nego ga zalijepite ljepljivom trakom i papirom!

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *