Podržimo peticiju za hranilište i stacionar za bolesne ulične mačke

Podržimo peticiju za hranilište i stacionar za bolesne ulične mačke

Grupa građana u Zagrebu želi ostvariti ono što mnoge svjetske metropole već imaju: uređeno i organiziarano hranilište za ulične mačke sa stacionarom za oporavak liječenih i steriliziranih životinja. Odvojite nekoliko minuta i podržite ih svojim imenom i potpisom!

Prenosimo sa povezane stranice:

“Ono što ne možemo sami i trebamo i molim vas za pomoć je izgradnja stacionara za bolesne mačke i one koje su u fazi liječenja, koje prolaze program sterilizacije/kastracije, a potrebno im je mirno i sigurno mjesto za oporavak pod veterinarskom skrbi, do trenutka kad se mogu, kao zdrave životinje, vratiti na hranilišta.

Ujedno predlažemo da se dio novčanih sredstava namijenjenih izgradnji azila za mačke preusmjeri na uređenje gradskih hranilišta postavljanjem drvenih kućica, po uzoru i na već spomeuti Beč, jer mačke su teritorijalne životinje i svako njihovo dislociranje, pa i u dobroj namjeri u azil stresno je za njih. Znajući koliko stres može pogubno djelovati na njihovo zdravlje, uz činjenicu da je riječ uglavnom o nesocijaliziranim i poludivljim mačkama, bolje rješenje od azila je kontinuirana briga o njima dalje na hranilištima, ali puno kvalitetnije uz vašu pomoć kao dijela lokalne samouprave u privedbi i Zakona o zaštiti životinja.”

macke.hr
Autor: macke.hr

macke.hr su centralno mjesto za sve vlasnike mačaka ili one koji žele znati više. Novosti, informacije, pomoć i zanimljivosti - sve na jednom mjestu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *