Nekozushi – apsurdna kombinacija mačaka i sushija

Nekozushi – apsurdna kombinacija mačaka i sushija

Sreća i apsurd dva su sina iste majke zemlje. Nerazdvojni su‘, rekao je Albert Camus. Za mnoge je ova njegova izjava istinita, a kada bismo pogledali svijet u globalu, čini se kao da bi najviše dodirnih točaka imala upravo s Japanom. Gledano iz kutka svijeta u kojem smo mi, Japan je država u kojem se događaju mnoge stvari koje su nama neobjašnjive i apsurdne, a sljedeća priča zasigurno će biti svrstana u istu kategoriju.

Ondje je, naime veoma popularan ‘nekozushi‘ ili, u prijevodu ‘mačka sushi’. Na sreću ne radi se o sushiju koji je izrađen od mačjeg mesa već samo o seriji razglednica i kalendara koji na sebi imaju fotografije mačaka u formi sushija. Radi se o tome da su mačke fotografirane npr. na velikom komadu plastike koji podsjeća na rižu te omotane raznim ukrasima koji podsjećaju na alge i slične stvari koji se inače stavljaju u ili na sushi. Ništa od ovoga nije jestivo već samo služi kao scenografija za snimanje fotografija koje se onda koriste za razglednice, kalendare, bedževe, knjižice i slične stvari, već prema željama kupaca.

Nekozushi trgovina je otvorena u Japanu, a ima i svoju online inačicu http://nekozushi.com/ preko koje se ovi neobični proizvodi mogu naručiti u sve krajeve svijeta, s time da, ukoliko i sami želite neku od ovih neobičnih kreacija, morate platiti poprilično paprenu dostavu s obzirom na to koliko je paket težak.

Vjerovali ili ne, posao s mačkama sushijima cvjeta. Trgovina je otvorena prošle godine i još uvijek radi u plusu. Japanci sve to zapravo nazivaju magičnom kombinacijom – avanturom mačke sushi. Pogledajte kako izgleda reklamni video za njihovu trgovinu:

Prema nekim podacima, postoje ljudi koji su proveli život istražujući Nekozushi. Navodno nekozushi bića koriste procjepe u svemiru kako bi došla k nama u nekoj drugoj dimenziji. Postoji čak i Nekozushi svijet u kojem se može otkriti pravi identitet mačaka koje žive uz ljude na ovom našem svijetu.

Kako bilo, ovo je nešto što očito golica maštu Japanaca i zato tako vole nekozushi.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *