Mačke usvojile psiće

Mačke usvojile psiće

Ona stara “slažu se kao pas i mačka” mogla bi dobiti sasvim novi kontekst nakon sljedeće priče. Mačke koje imaju svoje mačiće usvojile su dva psića koji su ostali bez svoje majke. I brinu se o njima kao o svojim mačićima!

Majka ovih psića poginula je, odnosno udario ju je auto dok je prelazila cestu. S druge strane ceste pronađeni su njezini psići, njih dvoje te su odmah poslani u dom za napuštene životinje. Psići su bili stari tek oko dva tjedna, dakle potpuno nemoćni da sami prežive u tom okrutnom svijetu u koji su naglo bačeni nakon što im je majka poginula.

Sve se dogodilo u američkom gradiću LaGrange.

Psići su, na ideju volontera u skloništu, odmah preraspodijeljeni na dvije mačke koje imaju leglo. Sumnjalo se da će akcija uspjeti jer se zna dogoditi da mačke odbace onoga tko im se ubaci u leglo, međutim čuda se ipak događaju. Naime, obje su mačke bez problema prihvatile prinove u svoju ionako veliku obitelj te se nastavile brinuti o psićima kao da su njihovi!

Ekipa iz skloništa imala je i plan za “zlu ne trebalo” pa su se tako pripremili da ih, ako mačke odbace psiće, počnu hraniti zamjenskim mlijekom jer nije bilo šanse da se hrane bilo kojom suhom hranom. Srećom pa im priručni plan nije ni trebao.

Mačka i štenci

Zanimljivo je da su obje mačke koje imaju potomke i koje su prihvatile psiće donijete u sklonište za životinje iz iste obitelji – donio ih je jedan muškarac rekavši kako već ionako ima previše mačaka i ne zna kamo će s njima.

Prije su u skloništu imali slične slučajeve kada bi pronašli malene psiće koji se ne mogu brinuti za sebe, no tada su uvijek imali neku ženku koja ima leglo i koja bi prihvatila pridošlice. Sada nije bilo takvog slučaja pa su psiće umjesto u pseću obitelj pokušali adaptirati u mačju obitelj te su u tome potpuno uspjeli!

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *