Mačak demokrat u utrci za američkog predsjednika!

Mačak demokrat u utrci za američkog predsjednika!

Ime mu je Limberbutt McCubbins. On je mačak. Ima pet godina. Steriliziran je. Bio je u skloništu za napuštene mačke. On je demokrat, odnosno demo-cat. I u utrci je za američkog predsjednika.

Nije šala. Limberbutt je predao papire za utrku za predsjednika službenoj Federalnoj komisiji za izbore. Izbori za novog američkog predsjednika održat će se sljedeće, 2016. godine. Mačak je službeno registriran kao demokratski kandidat, iako ga članovi njegovog tima radije nazivaju “demo-catom”.

Limberbutt predsjednički kandidat ima i službeni slogan koji glasi: “Zajedno mi možemo.” Poprilično inspirativno, zar ne?

Isaac Weiss, sedamanestogodišnji menadžer mačkove predsjedničke kampanje, kaže: “Trenutno ne primamo nikakve donacije za svoju kampanju. Ako počnemo to činiti u budućnosti, vjerojatno će sve ići nekoj od humanitarnih udruga.

Isaac također ističe kako je cijela ova kampanja započela kao šala, međutim onda su ispunili službenu papirologiju Federalne komisije za izbore i sve je postalo veoma, veoma ozbiljno. Naime, Limberbutt, Isaac i ostatak ekipe ovim potezom žele pridonijeti boljem shvaćanju određenih problema. Isaac pojašnjava: “Moji prijatelji i ja smo shvatili koliko je lako kandidirati se za mjesto predsjednika SAD-a i kako radi financiranje kampanje. Nije da mi ne želimo da se više osoba prijavi, ali mislimo da, ako se netko prijavljuje za mjesto predsjednika SAD-a, najvažnije funkcije u državi, ne bi trebao imati mogućnost to napraviti u svega 20 minuta. Ili kraće. I bez da netko traži potvrdu da ste građanin SAD-a“.

Uz ovo, Limberbutt i njegov tim zalagat će se za zaštitu okoliša te legalizaciju mačje metvice. I još jedna važna informacija – gospodin McCubbins, da je prije bio predsjednik, ne bi nikada napao Irak jer klima ondje nije baš naklonjena kućnim mačkama.

Glavni interesi mačka, možebitnog budućeg američkog predsjednika, su spavanje i grebanje kandžama po grebalici, a također jako voli parati papire.

Menadžer Isaac zaključuje: “On je dobar mačak. Nema iskustva kao političar te ima još nekoliko faktora koji ga diskvalificiraju, ali je ipak pravi mačak za taj posao jer je spreman unijeti neke nove ideje. Preko 200 godina čovjek vlada ovim showom, ali sada je došlo vrijeme da mačak pomogne da se krene u pravom smjeru.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *