Ruski utjerivači dugova zapljenjuju – mačke

Ruski utjerivači dugova zapljenjuju – mačke

Ovih dana zapljuskuju nas vijesti iz Rusije, prema kojima  rubalj pada i svi su u panici. U skladu s tim, sve je više Rusa koji nisu u stanju plaćati svoje dugove pa tako utjerivači dugova imaju pune ruke posla. Oni dolaze u stanove i kuće i uzimaju nešto što je vrijedno kako bi si osigurali povrat dugova, a u nekoliko navrata, javljaju ruske agencije te prenosi britanski BBC – uzimaju skupe mačke kako bi natjerali vlasnike da vrate dugove.

Priča prva dolazi iz Novosibirska iz Sibira u kojem je nedavno državni utjerivač duga od 12,000 rubalja  (manje od 200 dolara) došao klijentu tražeći povrat tog duga. Međutim, klijent nije imao novac, a također niti išta vrijedno što bi mu se moglo oduzeti pa je utjerivač spazio mačku i tri mačića kako trčkaraju uokolo te zaključio kako se radi o veoma skupoj mački s pedigreom – britanskoj kratkodlakoj mački. Klijentu je zaprijetio da će mu zaplijeniti mačku i mačiće te tako naplatiti dug!

Druga priča također dolazi iz Sibira, it regije Tomsk, u kojem jedna poslovna žena nije imala dovoljno novca kako bi ga uplatila u fond za mirovinu te je došao državni utjerivač duga kako bi našao način da je se na to prisili. Nije našao ništa vrijednije od mačke s pedigreom, a radilo se o škotskoj fold mački te je zaprijetio kako će je zaplijeniti ukoliko žena ne plati dug prema državi. Srećom pa je uspjela odnekud namaknuti novac i spasila svoju mačku od zaplijene.

Treći slučaj također dolazi iz Sibira, iz regije Krasnoyarsk, gdje je muškarac imao dug od 20,000 rubalja pa mu je utjerivač dugova zaplijenio mačku s pedigreom po imenu Jasmina (također se radilo o britanskoj kratkodlakoj mački), ali i kućnog zeca!

Čini se kako doista nije lako biti mačka s pedigreom u Rusiji ovih dana!

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *