Mačke u poslovnom potezu najveće ruske banke

Mačke u poslovnom potezu najveće ruske banke

Jeste li znali da se u Rusiji vjeruje da će život u novoj kući ili stanu biti sretan ukoliko tom novom kućom ili stanom prvo prođe jedna mačka? Tako je, većina Rusa to vjeruje i upravo na tom vjerovanju najveća ruska banka bazira svoj najnoviji poslovni potez. Naime, ako preko nje kupujete ili unajmljujete kuću ili stan, banka će vam organizirati i mačku koja će prošetati vašim novim prostorom.

Radi se o ruskoj banci Sberbank koja je prisutna i na hrvatskom tržištu. U ponudi imaju oko desetak različitih vrsta mačaka, a neke su od njih u vlasništvu zaposlenika banke koji su se složili da žele svoju omiljenu ljubimicu posuditi za ovaj u Rusiji uobičajeni pothvat. Ponuda je u banci od sredine kolovoza ove godine te kažu kako im je pomogla u tome da privuku više klijenata koji kod njih dižu neku vrstu stambenog kredita.

Kada klijent uzme kredit kod njih, banka organizira da prvi posjetitelj kuće ili stana bude mačka, a također i snimaju video za klijenta u kojem se vidi zaposlenik banke koji pušta mačku u novi stan ili kuću kao dokaz da se doista poštuje ugovor. Također, mačke u novom domu mogu ostati najdulje dva sata, a potom se vraćaju odakle su i došle.

Ipak, ova povlastica za sada nije baš za sve klijente ove ruske banke. Akcija će trajati svega do sredine prosinca ove godine i vrijedi samo za rijetke koji će dignuti stambeni kredit od najmanje 116.000 dolara. Kada se zna i da je banka podignula minimalne kamatne stope na 12,5 posto, onda možemo zaključiti kako se radi o doista velikoj investiciji. Rusi koji dižu manji kredit morat će se zadovoljiti nekom drugom vrstom mačke ili je posuditi od susjeda ili s ulice kako bi im donijela sreću. Dobro je da sreću donosi bilo koja mačka, bez obzira na kamate, klauzule i slične odredbe bilo kojeg kredita.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *