Pawtrack uređaj za praćenje mačke

Pawtrack uređaj za praćenje mačke

Znate li gdje je ovog trenutka vaša mačka? U slučaju da se radi o kućnoj mački, vrlo vjerojatno znate (iako i one ponekad znaju pronaći skrovitu rupu za koju ni mi nismo znali da postoji), no ako vaša mačka izlazi iz kuće vrlo vjerojatno veći dio dana ili noći ne provodi u kući i pojma nemate gdje je. Pawtrack je ogrlica koja uz pomoć GPS signala i mobilne internet veze u svakom trenutku bilježi lokaciju vaše mačke.

Autoru ovog gadgeta je mačka pred 6 godina odlutala i nitko nije znao gdje je dok se nije iz čistog mira vratila 10 dana kasnije. Nakon tog događaja odlučio je smisliti rješenje koje neće biti nezgrapno kao postojeća ponuda na tržištu.

Pawtrack bilježi lokaciju svakih 10 minuta (ili kontinuirano na vaš zahtjev). Lokacije se spremaju u samu ogrlicu te se šalju na centralni poslužitelj automatski ili na zahtjev. Ako se vaša mačka odmara, ogrlica to javlja poslužitelju i isključuje se. Također ćete primiti obavijest ako se mačka vrati u kuću. Vidjet ćete gdje se vaša mačka kreće i gdje je trenutno bez da prstom maknete.

Ogrlica ima i ugrađen WiFi i programirana je da prepozna vaš kućni WiFi signal. Kada dođe u doseg vašeg kućnog bežičnog signala ogrlica javlja poslužitelju da je vaša mačka kod kuće, šalje lokacije koje su posljednje zabilježene i isključuje se. Ako mačka napusti kuću, ogrlica se opet uključuje.

Ogrlica dolazi za SIM karticom tako da sve što morate napraviti je napuniti ugrađenu bateriju preko USB priključka što traje oko 4 sata i staviti je mački oko vrata. Kako se za praćenje koristi centralni poslužitelj koji čuva sve podatke, za pristup se naplaćuje mjesečna cijena u iznosu od 10 američkih dolara.

Ogrlica radi u preko 171 zemlje među kojima je i Hrvatska gdje koristi Vip mobilnu uslugu.

Pawtrack Cat GPS Collar from Jeremy Price on Vimeo.

Da se vratimo na početno pitanje – znate li gdje se sada nalazi vaša mačka? U našem slučaju odgovor je jednostavan: Ili je na zdjelici, na grebalici, na krevetu ili mačjem pijesku tako da nam ovaj uređaj nije potreban. :)

Autor: Riba

Mačkolog laik sa 30+ godina iskustva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *