Prva mačka u muzeju Madame Tussauds!

Prva mačka u muzeju Madame Tussauds!

Znamo za muzej voštanih figura Madame Tussauds, originalnog naziva Madame Tussauds London. Radi se o muzeju u kojem svoju voštanu inačicu dobiju poznate ličnosti iz povijesti, umjetnosti i showbusinessa. No, po prvi puta u svojoj dugoj povijesti ovaj će muzej imati i jednu mačku. Radi se o mački poznatoj pod imenom Grumpy Cat koja je ne tako davno svojim izrazom lica jednostavno osvojila internet.

U našem bi se prijevodu ova mačka zvala Gunđalo ili Mrzovoljna Mačka. Ona ima oko 300,000 followera na Twitteru i 870,000 na Instagramu, a poznata je postala zbog izraza lica koji neodoljivo podsjeća na ljudsko lice koje je mrzovoljno, zlovoljno. Što god pokazali ovoj mački ili kako god je pokušali oraspoložiti, ona, naravno neće promijeniti izraz lica, jednostavno je uvijek mrzovoljna.

Grumpy Cat u Madame Tussauds

Kako bi Grumpy Cat dobila svoju voštanu inačicu u jednom od najpoznatijih muzeja na svijetu, radnici muzeja morali su je dobro pregledati i izmjeriti jer je najbitnije da figura bude jednaka kao i originalni primjerak, odnosno Grumpy Cat. Ona je na ta sva premjeravanja i fotografiranja svojim izrazom lica svima poručila: ‘Baš me briga za muzej i figuru, mrzim sve to!’

Grumpy Cat će se u voštanoj inačici u muzeju pojaviti krajem listopada ili početkom studenog ove godine. Osim što će se raditi o prvoj mački u ovome muzeju, također će to biti i prvi kip koji će se kretati, odnosno moći će pomicati oči, presti pa čak i zaspati ako su joj posjetitelji koji je gledaju dosadni.

Ovaj muzej ima i svoje podružnice u mnogim dijelovima svijeta, primjerice u Sjedinjenim Državama njih šest pa će ova figura biti prikazana u svima njima.

Grumpy Cat je postala popularna prije otprilike dvije godine kada je njezin video na YouTubeu skupio 15.7 milijuna klikova. Vlasnica mačke je iz Arizone, a nakon što je njezina mačka postala tako popularna kaže da je odmah mogla ostaviti posao konobarice jer joj telefon nije prestajao zvoniti. Prošle godine mačka je zaradila više od Cameron Diaz i Nicole Kidman.

Svoj neobičan izraz lica može zahvaliti patuljastom rastu zbog kojeg je nastao.

Grumpy Cat je izdala dvije knjige, glasnogovornica je za neke tvrtke koje se bave prodajom mačje hrane te ima i vlastiti brand hladne kave nazvane Grumppuccino.

Pogledajte kako je Grumpy Cat izdržala mjerenja za muzej:

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *