Upoznajte Silvanu koja ima 90 mačaka i troši 90.000 funti na njih

Upoznajte Silvanu koja ima 90 mačaka i troši 90.000 funti na njih

Silvana je Britanka i godišnje na oko 90 mačaka potroši 90.000 funti, što je mnogima prosječna godišnja plaća. K tome, Silvana u poznatom britanskom stilu kaže: ’90 cats and counting’, što bi značilo da ih ima 90, ali se broj brzo povećava jer, priznaje, totalno je ovisna o mačkama.

Od devedesetak mačaka 51 živi u njezinom domu, kao ravnopravne članice obitelji, a oko 40 su mačke lutalice o kojima Silvana brine i koje također slobodno svraćaju u njezin dom. Kaže da kada vidi mačku u problemu, znači ako je bolesna ili gladna, jednostavno joj ne može okrenuti leđa te joj mora pomoći. Tjedno na hranu potroši oko 300 funti, međutim račun za veterinara dosegne i nekoliko tisuća funti.

Mačke imaju pristup cijeloj kući koja je na kat. One jedu gdje god to žele, a mnoge čak i za stolom, zajedno s ljudskim članovima obitelji. Kao što možete i zamisliti, toliki broj mačaka može napraviti popriličan nered i teško je jednoj osobi brinuti se o svemu te je Silvana uposlila dadilju koja joj pomaže da se o svemu brine. Dadiljin glavni posao je čišćenje namještaja i tepiha od dlaka te pražnjenje kutija s pijeskom kojih u kući ima 12. U tijeku dana kutije se prazne i čiste čak dva do tri puta.
Silvana

Silvanin sin kaže: ‘Mačke su preuzele njezin život. One su posvuda, njihove oči vas prate sa svih strana, posebno kada je noć.

Silvana priča kako je tijekom 30 godina, koliko traje njezina ovisnost, izgubila mnogo prijatelja među ljudima jer jednostavno uvijek mačke stavlja na prvo mjesto, a to mnogima ide na živce. Kaže kako je sve utjecalo i na njezino zdravlje jer radi gotovo 24 sata dnevno, k tome ponekad ima napadaje panike zbog toliko posla pa se obitelj brine za nju. Ipak, ona i dalje neumorno širi ljubav prema mačkama te kaže kako mačke koje jednom dođu u njezinu kuću, rijetko je napuštaju jer čak i one koje uginu, vrate se u obliku pepela u urnama.

Pogledajte video o Silvani i njezinim mačkama:

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *