Mačke vole letjeti! Hm… možda ipak ne!

Mačke vole letjeti! Hm… možda ipak ne!

Mačke i letenje, idu li te dvije stvari jedna s drugom? Teško, zaključit će mnogi, iako znamo mnogo slučajeva u kojima su mačke sletjele s visokih katova zgrada i ostale sasvim žive i zdrave. Osim toga, znamo da mačke, bez obzira s koje visine skočile, uvijek, baš uvijek se dočekaju na noge. Ipak, bez obzira na sve ove nepobitne činjenice, ne možemo zaključiti da mačke zapravo vole letenje. No, snaći će se i u – zrakoplovu.

Naime, jedan je francuski pilot nehotice u nebeske visine poveo i jednu mačku. Znamo da dobar pilot mora biti pripremljen za mnogo toga nepredvidljivog što se može dogoditi za vrijeme leta – primjerice jak vjetar, turbulencije, kvar na zrakoplovu, zaboravljena prtljaga, putnik u panici… No, ono što bi se malo tko sjetio staviti na ovaj popis jest – mačka.

Romain Jantot je letio lakim zrakoplovom u lokalnom francuskom aeroklubu zajedno sa svojom suputnicom. Srećom po nas pa je stavio kameru kako bi se let snimao, a ono što nije ni slutio jest da u zrakoplovu ima slijepog putnika koji je također završio u kadru. Naime, jedna crno bijela mačka popela se u prostor između dva krila zrakoplova. Vjerojatno je zadrijemala, ali kada je zrakoplov počeo uzlijetati, probudila se i, što je očito, prestrašeno počela tražiti spas. Potom je ugledala svoje suputnike i, čini se, ipak malo primirila. Pilot se odmah vratio i spustio zrakoplov, a čim se zaustavio, mačka je skočila na tvrdo tlo. Bila je ovo avantura i pol za ovu mačku, ali i za putnike, nešto što vjerojatno nikada više neće doživjeti.

Romain je zasigurno naučio neprocjenjivu lekciju iz ove vožnje, a ta je da se i najmanja sitnica na zrakoplovu mora dobro provjeriti prije uzlijetanja. Mačka je pak postala zaštitno lice lokalno aerokluba, ali i zrakoplova u kojem se vozila. Također, zasigurno je u ovoj vožnji potrošila jedan bonus život, i sada za nju ne vrijedi uzrečica da ima devet već samo osam života.

Pogledajte video i uživajte u ovoj spontanoj avanturi:

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *