Japan nas opet iznenađuje – filcanim mačkama!

Japan nas opet iznenađuje – filcanim mačkama!

Toliko puta smo već pisali o Japanu i japanskoj zaluđenosti mačkama i baš kada smo pomislili da se nema više ništa posebno napisati, shvatili smo da smo se prevarili. Japan nas je opet iznenadio i to setovima za pravljenje filcanih mačaka. Vjerujemo kako umirete od znatiželje da saznate o čemu se radi.

Umjetnica Akemi u svojoj firmi koja se bavi filcem (to je tkanina za izradu raznih odjevnih predmeta) Saranosuke, počela je izrađivati od tog materijala i mačke. Kao inspiracija poslužile su joj vlastite mačke, a naravno nije bilo potrebno dugo da bi se o svemu saznalo i da bi započela prodaja filcanih mačaka.

I ne samo to, Akemi se dosjetila i počela prodavati i mali pribor pomoću kojeg i sami kupci mogu pokušati izraditi svoje filcane mačke. U priboru se nalaze igle, materijal i naravno upute koje vas vode kroz cijeli proces.

Osim što se Akemi bavi već navedenim, također i izrađuje filcane mačke (a ponekad i pse, ali vrlo rijetko) po narudžbi. Primjerice, ako želite da vam izradi vašu mačku, trebate joj poslati nekoliko fotografija i ona će napraviti njezinu vjernu repliku u filcu. Uz ovo, morate poslati i depozit od 2000 yena (oko 20 dolara), dok se cijela cijena utvrđuje kada je figura gotova.

Uz sve ovo, japanska umjetnica izrađuje i tako zvane ‘nayan daruma’ ili figurice mačaka koje se poklanjaju kada se nekome hoće poželjeti sreća, a također i uokvirene slike od filca na kojima su naravno – mačke. Ma, vjerujte, čitava je kolekcija jednostavno – neodoljiva!

Japanske mačke of filca

Akemi ističe kako ove figure potiču ljude da opet probude dijete u sebi jer jednostavno sve koji ih vide posve usrećuju.

Iako vjerujemo kako su i na sam dodir ove flicane mačke prava poslastica nježnosti, ipak vam savjetujemo da se brže bolje pomazite sa svojom pravom, živom mačkom koja sada možda spava tamo na fotelji. Taj se osjećaj ničim ne da zamijeniti, zar ne?

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *