Policija zahvaljujući mački spriječila samoubojstvo!

Policija zahvaljujući mački spriječila samoubojstvo!

Iako se o mačkama često kaže da su svojeglave i nije im stalo ni do koga, sve je više vijesti u kojima se dokazuje upravo suprotno, odnosno mačke su prave herojke. I sljedeća priča iz Sjedinjenih Američkih Država pokazat će nam koliko su mačke bitne u našim životima, toliko bitne da pogled na jednu mačku može čovjeka odgovoriti od planiranog samoubojstva!

Naime, muškarac iz San Francisca, obučen samo u kratke hlače i u šlapama, prijetio je u srijedu da će se baciti s trećeg kata jedne stambene zgrade. On se već bio popeo na prozor, a policija je s njim pregovarala i nagovarala ga da se makne s prozora i odustane od svoje namjere. Sve se protegnulo na nekoliko sati, ali muškarac ni na što nije reagirao niti je pokazao bilo kakav znak da će odustati od nauma.

A onda se policija dosjetila genijalnog plana. Naime, saznali su da muškarac ima žutu mačku pa su mu je donijeli i pokazali. U roku od pola sata kada se mačka pojavila, muškarac se konačno maknuo s prozora i odustao od namjere da se ubije te mirno predao policiji.

Cijela priča započela je tako da je policija zaustavila automobil kojim je upravljao spomenuti muškarac. Ustanovljeno je da je automobil ukraden pa je muškarac uspio pobjeći u obližnju zgradu, popeti se na treći kat, odakle je prijetio da će napraviti samoubojstvo.

Jedan od policajaca koji je sudjelovao u ovoj nesvakidašnjoj i neobičnoj akciji koja je imala sretan kraj kaže: “Iskoristiti mačku u ovoj akciji bilo je genijalno! Nikada nemojte podcjenjivati ljubav između kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika. Odlično je što se razmišljalo tako široko i izvan okvira, kao što su to učinili moje kolege policajci. Sve je imalo takav utjecaj na ovog čovjeka da ga je urazumilo da ne napravi to što je u efektu planirao.”

Policija je prvo zvala obitelj muškarca koji se želio ubiti, a potom su saznali da je netko od njegove rodbine donio njegovu mačku na mjesto događaja pa su je odmah odlučili uključiti u akciju. Policijski službenici kažu kako se ne sjećaju da su ikada prije koristili mačku u nekoj od svojih sličnih akcija, ali su sretni što je, ubrzo nakon što je muškarac vidio svoju mačku, sišao s prozora i bez ikakve agresivnosti se predao policiji.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *