Slijepi mačak dobio vodiča – drugu mačku!

Slijepi mačak dobio vodiča – drugu mačku!

Steuben je mačak koji je rođen s očima koje su imale ozbiljna oštećenja i trenutno ima šest mjeseci. Netko tko mu je bio vlasnik vidio je da nešto s njim ne valja pa ga je jednostavno bacio na ulicu. Srećom pa ga je pronašlo društvo za zaštitu životinja i spasilo mu život. No, njegova neobična životna priča ne staje ovdje već ide dalje.

Naime, kad su ga iz društva za zaštitu životinja pronašli, otkrili su u čemu je problem te je veterinar rekao da mu se oči moraju sasvim izvaditi jer bi se s vremenom situacija samo dodatno zakomplicirala. Tako je Steuben ostao bez očiju i naravno sasvim je slijep. No, u pomoć mu je pritrčao drugi stanovnik skloništa za životinje – crno mače.

To drugo mače se zove Precious i trenutno ima tek tri mjeseca. On je zavolio Steubena dok se ovaj još oporavljao od operacije očiju. Kada bi se Steuben pridigao, Precious bi mu pokazivao put do zdjelica s hranom i vodom te do kutije s pijeskom. Za uzvrat Steuben bi Preciousa za vrijeme odmora uvijek dobro uređivao. I uređuje.

Ovako se stvorila veza koja se vjerojatno nikada neće raskinuti. Društvo za zaštitu životinja u Clevelandu sada na sve načine traži pravog udomitelja za obje mačke, dakle nekoga tko bi ih udomio obojicu jer odlično funkcioniraju kao tim. Svi su uvjereni kako će im trebati mnogo vremena dok ne pronađu pravu osobu koja će se dobro brinuti za obje mačke, ali kažu kako ovaj nerazdvojni dvojac pokazuje pravi duh dijeljenja te bismo od njih mogli mnogo toga naučiti.

Autor: Nevena

Ljubiteljica mačaka od malih nogu, a k tome i ljubiteljica lijepe riječi, diplomirana novinarka, vječita šetačica i istraživačica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *